Sondajul care-l îngroapă pe Dodon: scorul pe care l-ar obține PAS la alegerile din 11 iulie. Umilință pentru AUR Moldova


Sondajul care-l îngroapă pe Dodon: scorul pe care l-ar obține PAS la alegerile din 11 iulie. Umilință pentru AUR Moldova

PAS ar guverna singur în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie, conform unui sondaj realizat de către Comunitatea WatchDog.MD și Institutul de Politici Publice și prezentat de publicația Deschide.md. Din numărul total al respondenților deciși, 49,8% ar vota PAS, iar 28% pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. 

PAS și BCS ar fi singurele formațiuni politice care ar ajunge în Parlament, în condițiile în care Blocul Renato Usatîi ar obține doar 6,3% din voturi, număr insuficient pentru ca un bloc electoral să acceadă în Parlament. Partidul "Șor" ar obține doar 4,7%, iar Partidul "Democrația Acasă" 2,4%. Ceea ce mai trebuie menționat este că AUR Moldova ar obține doar 1,7% la alegerile din 11 iulie. 

Sondajul a fost efectuat în perioada 12-19 iunie pe un eșantion de 1104 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.