AUR Moldova, gruparea SCLAVILOR lui Plahotniuc. Chirtoacă, Valeriu Munteanu și Bilețchi, gropari ai unionismului


AUR Moldova, gruparea SCLAVILOR lui Plahotniuc. Chirtoacă, Valeriu Munteanu și Bilețchi, gropari ai unionismului

Dincolo de zgomotele de fond și de populismul destrăbălat, agresiv, AUR Moldova a reșapat o serie de personaje sinistre care au adus, de-a lungul timpului, prejudicii uriașe unionismului, și încă o mai fac, conștient sau nu, dar în tot cazul cu inconștiență. 

Printre alții, ne referim la foști liberali vopsiți, indivizi care au adus unionismul de dincolo de Prut în sapă de lemn, prin scandaluri, derapaje, cârdășii monstruoase cu Plahotniuc, apucături reprobabile, corupție și pafarism atroce. 

Un caz emblematic este acela al lui Dorin Chirtoacă, fostul primar de poveste al Chișinăului, un infantil din cauza căruia suferă tot spectrul unionist pe care l-a compromis prin gesturile sale. De notat că Chirtoacă – unul dintre groparii electoratului cu vederi pro-românești – se află pe locul 4 al listei parlamentare a AUR Moldova. 

Pe locul 3 îl remarcăm, din nefericire, pe Valeriu Munteanu, tot fost PL (adică liberal vopsit), fost ministru al Mediu (se laudă de mama focului cu asta) și eternă slugă docilă a lui Plahotniuc. El era bulldogul care îl mușca pe Filat (o altă hahaleră) la ordinul lui Plahotniuc&Ghimpu. Poziționându-se în permanență de partea lui Plahotniuc, indiferent de abuzurile și derapajele săvârșite de acest interlop, liberalii vopsiți au alipit imaginea oligarhului de cea a unionismului, ani și ani de zile, fapt pentru care partidele pro-românești se zbat acum într-o irelevanță larvară. Amintim că respingătorul, neinstruitul și agresivul Valeriu Munteanu a încercat în trecut să-l impună prim-ministru pe Plahotniuc. 

Un alt halucinat cu care defilează AUR Moldova este junele agitat Vlad Bilețchi, care până nu demult era un soi de cățel al lui Plahotniuc, asmuțit în mod uzual pentru a ataca forțele centriste. Potrivit surselor Podul.ro, acest Bilețchi primea lunar bani de la Plahotniuc în schimbul serviciilor de lacheu. E un tip foarte vulnerabil, din toate punctele de vedere. 

Defilând cu toți compromișii, AUR Moldova nu face altceva decât să îngusteze nișa pro-românească, prin declarații agresive și de un populism îngrozitor, în loc să o crească și să o deschidă și spre alte bazine electorale. Cu toate acestea, prin discurs, mulți exponenți ai AUR Moldova insultă de o manieră birjărească majoritatea partidelor de centru dreapta și-și anulează astfel șansele de creștere. Orice s-ar spune, un lucru e evident: nu un discurs de genul ăsta se așteaptă din partea României, ci unul echilibrat, serios și realistic. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.