VIDEO Polițista care a deranjat mafia lemnului, amenințată că se poate recurge la "fel și fel de variante" contra ei. Întrucât a îndrăznit să-și facă datoria, agentul de poliție a fost supus unei anchete interne


VIDEO Polițista care a deranjat mafia lemnului, amenințată că se poate recurge la "fel și fel de variante" contra ei. Întrucât a îndrăznit să-și facă datoria, agentul de poliție a fost supus unei anchete interne

Atunci când autoritățile statului nu se află în cârdășie cu mafia lemnului și își fac pur și simplu datoria, de pildă aplicând sancțiuni în cazul camioanelor încărcate cu material lemnos peste limita legală, au de suferit repercusiuni din pricina cârdășiilor pe care le au unii reprezentanți ai statului cu diverși borfași. În acest registru se încadrează și cazul agentului rutier Pandrea Cătălina, de la Poliția Zărnești, care și-a făcut datoria acționând prin aplicarea legii în legătură cu mai multe camioane supraîncărcate cu material lemnos, care, printre altele, pun în pericol siguranța rutieră. Acțiunile întreprinse de respectiva polițistă s-au desfășurat în urma unor sesizări formulate de gruparea civică Diaspora Europeană, organizație care a dus și duce o luptă constantă cu ceea ce intitulăm generic mafia lemnului. 

Pe 5 mai 2021 Diaspora Europeană a semnalat că, în urma acțiunilor desfășurate de polițistă, pe care le-am menționat mai sus, aceasta a ajuns să fie anchetată la ordinul IGPR-București, Direcția de Ordine Publică.

"Mafia lemnului conduce România!

Pentru că nu se vinde și nu protejează mafia lemnului, polițista Pandrea Cătălina din cadrul Poliției oraș Zărnești-IPJ Brașov, este anchetată de Biroul Control Intern, la ordinul IGPR-București Direcția de Ordine Publică, urmare a acțiunii de la Bran din data de 21.04.2021.

A deranjat pentru că a aplicat 6 sancțiuni, a confiscat material lemnos și a imobilizat 3 vehicule. Este un exemplu pozitiv pentru ceilalți polițiști și pentru a o aduce la tăcere să nu mai oprească camioane cu lemne care afectează siguranța rutieră și siguranța noastră a tuturor se încearcă înlăturarea ei prin orice mijloace posibile.

Avem deja un material în posesia noastră în care polițista este amenințată de cineva înainte de demararea anchetei. În acest material îi este pus în vedere că dacă nu se oprește cu controalele asupra mafiei lemnului, va fi mutată disciplinar sau chiar destituită. Coincidența sau nu, doar la câteva zile distanță, este anchetată de IGPR-BCI", a scris Diaspora Europeană pe Facebook. (AICI și AICI puteți urmări acțiunile pentru care polițista Pandrea Cătălina a ajuns să fie supusă unei anchete interne)

Mai mult, conform unei înregistrări ce a fost publicată pe 5 iunie de Diaspora Europeană, Pandrea Cătălina a fost amenințată că va fi mutată din unitatea de poliție în care își desfășoară activitatea. Pe de altă parte, polițistei i s-a transmis că mafia lemnului e puternică și recurge la fel și fel de variante. 

Diaspora Europeană: "Se încearcă mazilirea singurului agent de Poliție care a avut tupeul să se ridice împotriva Mafiei Lemnului din România!

Agentul rutier Pandrea Cătălina, de la Poliția Zărnești, a fost cel mai activ polițist din zona. Pe speța controalelor asupra camioanelor încărcate cu lemn furat și supra-tonaj peste masa total admisă de lege pe drumurile publice, a fost singura care și-a făcut datoria!

Ascultați bine înregistrarea cum este amenințată. Dacă nu se oprește din controale, exact pentru ce este angajată și plătită din bani publici, vor fi repercusiuni asupra sa. Mai zicem și de jurământul depus sau nu are rost.

De câteva luni au început intimidările și controalele (interne) asupra singurului agent care s-a opus sistemului mafiot din județul Brașov. Ce este mai dureros este că în discuție este vorba de Consiliul Județean Brașov și de conducători din zonă cu relații până la ministere!

V-am făcut o postare exact acum 1 lună când a început calvarul declanșat de Mafia Lemnului împotriva agentului de la rutieră. Oare mai avem miniștri, secretari de stat, lideri de sindicate care să le țină partea polițiștilor corecți din România".

Avertismentul primit de polițistă: "Am fost la o discuție, nu spun unde și cu cine, cu patronii. Deci a ajuns problema până la Consiliul Județean, cu șefii de ocoale silvice, că o să pună o problemă că "ori scădeți prețul la material, că nouă ne crește prețul transportului, ca să putem umbla cu 13 m pe mașină, 13 pe remorcă, ca să nu ne mai oprească nebuna aia ori, dacă nu, faceți ceva cu ea". Deci vă spun, s-a ajuns până în Consiliul Județean. Iar cineva îmi povestea mie că "dacă nu se face ceva cu asta", eu vă zic că așa am auzit discuția, să nu vă supărați, "ori scădeți prețul materialului cu 30 de lei ca noi să putem urca 13 pe mașină, 13 pe remorcă, să putem face ceva ori dacă nu să faceți o variantă să o mutați dracului pe asta de aicea". Eu vă spun ce am auzit. Mafia asta a lemnului e puternică. Ăștia recurg la fel și fel de variante. Gândiți-vă că se învârt poate și sute de mii de euro, chiar urmăream pe Facebook că ați oprit alea 2 mașini și v-am spus că am fost la o discuție de oameni din ăștia de rang mai înalt și s-a ajuns până în Consiliul Județean cu șefii de ocoale, că "ori scădem prețul lemnului cu 30 de lei ca participanții la licitații să aibă marja aia de eroare ca să poată să-și asigure transportul ori dacă nu faceți ceva cu asta".  

"O mutați pe aia și iese al doilea Godină. Ce se întâmplă atunci?", ar mai fi spus un participant la discuțiile celor cu "rang înalt" în legătură cu polițista care luptă cu mafia lemnului.  

"-Păi nu, să știți, că acolo sus e altă putere, e altceva", a replicat un alt participant la discuție.  

De asemenea, agentului de poliție Cătălina Pandrea i s-a zis că a deranjat mafia din jurul ex-baronului galben Aristotel Căncescu, fost președinte al Consiliului Județean Brașov din partea PNL, condamnat anul trecut în primă instanță la șapte ani de închisoare cu executare într-un dosar de vizează fapte de corupție, precum abuz în serviciu, spălare de bani, luare de mită, cumpărare de influență și altele, realizate în mai multe proceduri de achiziții publice privind reamenajarea unor instituții din județ: spitalul județean, liceul Andrei Șaguna, centrul de agrement Tâmpa.

"Să vă povestesc ceva de Căncescu, că nu știu care dintre ei, stă extraordinar de bine cu Căncescu, sunt nașul cu finul, prietenii, la unul din ăsta de i-ați oprit mașina. Căncescu ăsta e un mare șmecher de la Brașov. Eu v-am spus doar așa să aveți grijă", i s-a mai transmis Cătălinei Pandrea. (ascultați AICI înregistrarea integrală)

Vedeți video cu o parte dintre acțiunile întreprinse de Cătălina Pandrea contra mafiei lemnului: 

Video 1:



Video 2:



Video 3:



Video 4:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.