Rareș Bogdan, mesaj ferm către liberali: În 2024 nu mai merge cu "Jos, ciuma roșie!"


Rareș Bogdan, mesaj ferm către liberali: În 2024 nu mai merge cu "Jos, ciuma roșie!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat vineri, 4 iunie, că anul electoral 2024 nu va reprezenta o bătălie în sloganuri politicianiste de tipul "Jos, ciuma roșie!", ci vor conta enorm realizările actualei guvernări, mai ales în contextul finanțărilor ce vor fi furnizate de UE prin PNRR. În acest context, liderul delegației europarlamentarilor români din grupul PPE a precizat că premierul Florin Cîțu a avut un rol-cheie în cadrul negocierilor purtate la Bruxelles pe tema PNRR. 

"Vreau să vă spun câteva cuvinte despre ceea ce eu consider că e un adevărat Plan Marshall pentru România. Iar faptul că e un economist redutabil, un finanțist foarte bun ca Florin Cîțu la conducerea Guvernului este extrem de important. Sunt liderul delegației europarlamentarilor români din grupul PPE, am fost alături de Florin Cîțu acolo și am văzut discuțiile pe care le-a purtat cu comisarii europeni, cu președinta și vicepreședinții Comisiei Europene. Florin Cîțu este omul care a negociat, negocierea a fost în primul rând una politică, urmează partea de analiză a depunerii planului nostru, dar ceea ce e important sunt câteva cifre (din PNRR - n.red.): vin 2,45 miliarde de euro pentru investiții în sănătate, pe reformarea sistemului inclusiv pe componenta de infrastructură, 314 milioane de euro pe infrastructură medicală prespitalicească, 180 de milioane de euro pentru dotarea și modernizarea a 3 mii de cabinete de asistență primară, 200 de centre comunitare cu echipamente în valoare de minim 200 de mii de euro / centru, pe infrastructură de învățământ suma e de 3,6 miliarde de euro, noi avem o problemă cu infrastructura inclusiv legat de creșe, grădinițe, școli, 400 de milioane de euro pentru unitățile de învățământ cu risc crescut de abandon școlar, 480 de milioane de euro finanțare pentru echipamente, resurse tehnologice și digitalizare. Poate cel mai important, iar aici s-a văzut exact capacitatea de negociere, e faptul că a fost convinsă Comisia Europeană să accepte proiecte pe infrastructură rutieră și feroviară de aproape 8 miliarde de euro. (...) Toate aceste proiecte vin pentru toți cetățenii României, nu doar pentru votanții lui Emil Boc sau Ionel Bogdan, ci toți vor beneficia de ele. (...) Anul electoral 2024 nu este bătălie pe slogan politic, nu mai merge cu "Jos, ciuma roșie!", pentru că vom fi în al cincilea an de guvernare liberală, ci e pe realizări, iar pentru asta este nevoie de viziune, de un premier care să înțeleagă că modernizarea e singura șansă pentru această țară", a zis Rareş Bogdan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Florin Cîţu şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

De asemenea, Rareș Bogdan a ținut să menționeze că în echipa care îl susține pe Florin Cîțu la Congresul PNL pentru a prelua șefia partidului nu există un clivaj de vârstă, respectiv geografic. Totodată, liderul liberal a adăugat că în PNL nu poate fi vorba despre un clivaj PNL-PDL în cazul disputei dintre tabăra Orban și tabăra Cîțu. 

La un moment dat, în timp ce Rareș Bogdan enumera liderii PNL care îl susțin pe Florin Cîțu la Congres, Emil Boc l-a întrerupt, spunându-i amuzat să nu dea în vileag toate secretele. 

Vedeți video de la 39:40: 



Rareș Bogdan: Iar acest clivaj pe care unii vor să-l creeze între tineri şi în vârstă nu poate fi considerat aşa. Am văzut atacurile. Domnul Lungu nu este un om la prima..., primarul din Suceava, domnul Flutur, la rândul său; domnul Ciucă, amiralul Chiţac. Deci, domnul Ciucă, ministrul Apărării, amiralul Chiţac, Victor Paul Dobre şi mulţi alţii nu sunt oameni foarte tineri sau la prima tinereţe. Sunt oameni maturi. (...) Importan e cum se simt şi ce gândesc. Această echipă din spatele lui Florin Cîţu este o echipă care îl are şi pe Ionel Bogdan, tânărul preşedinte al Consiliului Judeţean (Maramureş - n.red), şi pe Dinu Iancu Sălăjanu, vecinul dumneavoastră, preşedintele Consiliului Judeţean (Sălaj - n. red.) şi pe Lucian Bode, unul dintre cei mai buni miniştri.

De asemenea, are şi oameni din Sibiu, pe Daniela Câmpean sau pe Raluca Turcan. Dar are şi oameni din Constanţa, din Dobrogea, are oameni din sud, preşedintele organizaţiei, deputat de la Dolj, Fane Stoica, de la Gorj, Dan Vâlceanu, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, excelentul nostru ministru al Energiei, Virgil Popescu, de la Mehedinţi, un alt oltean destoinic. Avem oameni din Moldova, foarte, foarte buni, avem oameni din Dobrogea. Desigur, sunt mulţi şi din Ardeal. Avem din Bucureşti, trei organizaţii de sectoare din Bucureşti, în frunte cu Pavel Popescu, tânărul şi destoinicul nostru deputat, de la Sectorul 4, de la Sectorul 5, Cristian Băcanu, de la Sectorul 2, doamna Anisie...

Emil Boc: Nu-i spune chiar pe toţi, mai lasă-ne nişte rezerve, dacă îi spui pe toţi ne vinzi toate secretele...

Rareș Bogdan: Sunt doar cei din fotografie, ca să înțelegem că nu e doar o zonă, nu e clivajul PNL-PDL, care este foarte periculos, iar cine iubește acest partid nu trebuie să vorbească despre acest lucru. Aici sunt doar liberali și nimeni nu trebuie să considere că există vreun război. Nu e vreun război. Este o bătălie superbă, un exercițiu democratic splendid la care trebuie să participe membrii PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.