Război pe față în PNL. Antonel Tănase atacă dur echipa lui Cîțu, Anisie fiind principala țintă: "Oportuniști, lichele și șmecheri". Reacția premierului


Război pe față în PNL. Antonel Tănase atacă dur echipa lui Cîțu, Anisie fiind principala țintă: "Oportuniști, lichele și șmecheri". Reacția premierului

Spiritele s-au încins în PNL odată cu momentul în care premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia partidului. Fostul secretar general al Guvernului, pe vremea în care Ludovic Orban era premier, ne referim la Antonel Tănase, președinte al PNL Sector 3, a spus luni, 31 mai, că Florin Cîțu, în drumul spre șefia PNL, s-a înconjurat de "oportuniști, lichele și șmecheri". De asemenea, Antonel Tănase a lansat un atac dur la adresa președintăi PNL a Sectorului 2, Monica Anisie, aflată printre susținătorii lui Florin Cîțu la șefia partidului, acesta precizând despre fosta ministră a Educației că tot ceea ce a făcut în politică a fost "să șteargă pantofii pentru putere".

Postarea integrală publicată de Antonel pe Facebook: "Citeam deunăzi un articol al unui domn care are meseria de “jurnalist”, articol în care explica cum că Ludovic Orban “reprezintă generația expirată” pentru că face parte din garnitura de politicieni din ‘90 și deci, cu alte cuvinte, ar trebui să se retragă. Pe scurt, ce zicea domnul “jurnalist” este că, dacă ai peste 50 de ani în țara asta, atunci toate ar trebui să se termine. Viața socială, cariera și tot ce ai mai putea face după vârsta de 50 de ani nu își mai au rostul și deci nici nu mai ești binevenit în societate sau pe piața muncii pentru că, pe scurt, “ești expirat”.  

M-aș fi gândit și eu serios dacă nu cumva domnul “jurnalist” are dreptate, asta dacă “jurnalistul” respectiv nu ar fi avut și el la rândul său multă experiență în domeniul “jurnalistic” de pe vremea când domnia sa închina ode epice domnului Băsescu și doamnei Udrea, care, probabil, îi și plăteau salariul. 

Găsesc mereu fascinant cum anumiți oameni uită că au un trecut și acel trecut este lipit de ei. Orice ai face, trecutul și reputația, tot ce ai lăsat în urmă, te definesc, te urmează oriunde și nu pot fi rașchetate cu șpaclul și nici dizolvate cu diluant.  

Și pentru că tot suntem la capitolul renume, nu te poți numi un “om nou”, un om “care o ia de la capăt într-un nou proiect politic” dacă tot ce ai făcut până la “noul proiect” a fost să ștergi pantofi pentru putere, să te guduri pentru 5 minute la știri, să lingușești, să cerșești poziții, să juri loialitate când nu ți-a cerut-o nimeni, să faci compromisuri ca să pari relevant, să fentezi munca, să minți că ești capabil când de fapt nu știi diferența între Pepsi și Plexi, în sfârșit, un om nou este acela care nu caută cu disperare să se facă de râs arătându-și duplicitatea pentru a rămâne pe scena politică.  

Cât despre inițiatorul “proiectului politic nou” ei bine, eu, dacă aș fi în locul lui, m-aș delimita pe cât posibil de oameni care acum 1 lună voiau să-i care plasele lui Ludovic Orban pentru puțină atenție.  

Când ești cu adevărat nou și vrei să faci cum nu au făcut alții, să te îndepărtezi de practicile vechi, să începi de la 0, atunci nu aduna lângă tine în poza de grup oportuniști, lichele și șmecheri.  

Revenind la “expiratul” politician Orban, ei bine, el a fost singurul care s-a opus formării USL, decizie în urma căreia a suferit politic ani la rând, singurul care a reușit să îndepărteze PSD de la guvernare înainte ca toată România să devină proprietatea privată a lui Liviu Dragnea și a prietenilor lui și singurul care a repus PNL pe harta politicii, pe vremea când cei care stau acum în poza de grup a “noului proiect politic” îl duseseră în derizoriu.  

În plus, liberalismul nu este o declarație de 3 minute, cât durează să te filmeze la știri, liberalismul este o atitudine, o stare de spirit, un crez, dacă vreți, iar Ludovic Orban îl practică încurajând orice competiție în interiorul partidului.  

Voi vota Ludovic Orban la congresul din toamnă al PNL pentru toate motivele expuse mai sus dar mai ales pentru că domnul Orban este un lider, nu un șef".

Ca reacție, Florin Cîțu, a declarat la Digi24 că va avea o discuție cu Antonel Tănase, fiind condamnabilă poziția pe care cel ultim menționat și-a exprimat-o public în contextul competiției interne pentru conducerea PNL. 

"Este trist să vezi un coleg că vorbește despre colegii săi așa. Eu în PNL nu aș fi de acord cu așa ceva și nu sunt de acord cu așa ceva. Voi vorbi cu domnul Antonel Tănase. Nu e un mod corect de a-ți trata colegii. Suntem într-o competiție în PNL. Din astfel de opinii expuse public câștigă doar PSD, nu PNL", a zis Florin Cîțu. 

Totodată, Cîțu a precizat că în opinia lui poziția asumată public de Antonel Tănase este una singulară.

"Nu cred că e un curent în PNL. Am încredere că liberalii își respectă colegii. E o competiție pentru cea mai importantă funcție în PNL, iar la finalul ei partidul trebuie să fie mai puternic", a conchis Florin Cîțu. 

Liderii PNL prezenți la anunțul candidaturii lui Cîțu:

Raluca Turcan - ministru al Muncii și președinte PNL Sibiu

Lucian Bode - ministru de Interne și președinte PNL Sălaj

Virgil Popescu - ministru al Energiei și președinte PNL Mehedinți

Nicolae Ciucă - ministru al Apărării și senator de Dolj 

Ionel Bogdan - președinte al Consiliului Județean Maramureș și lider al organizației județene a PNL 

Rareș Bogdan - europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL

Robert Sighiartău - deputat și secretar general al PNL

Dan Vîlceanu deputat- deputat și președinte al PNL Gorj

Alina Gorghiu - senator de Timiș

Emil Boc - primarul Clujului

Daniel Buda - europarlamentar

Adrian Cozma - deputat și președinte al PNL Satu Mare 

Cătălin Boboc - secretar de stat în Ministerul Muncii și președinte al PNL Brăila

Pavel Popescu - deputat și președinte al PNL Sector 4

Cristian Băcanu - deputat și președinte al PNL Sector 5

Mara Mareș - președinta TN România

Vergil Chițac - primarul Constanței

Marcel Romanescu - primar Târgu Jiu

Gheorghe Flutur - președinte al Consiliului Județean Suceava și șef al filialei județene a PNL

Daniel Fenechiu - senator de Bacău

George Lazăr - prefect de Neamț

Tudor Polak - deputat și președinte al organizației municipale PNL Vaslui

Alin Ignat - consilier de stat și prim-vicepreședinte al TNL

Gheorghe Pecingină - deputat de Gorj

Daniela Câmpean - președinte al Consiliului Județean Sibiu

Stelian Bujduveanu - viceprimarul Bucureștiului

Mara Calista - deputat de Neamț

Mihai Lupu - președinte al Consiliului Județean Constanța

Ștefan Stoica - deputat și președinte al PNL Dolj

Florin Roman - deputat și vicepreședinte al PNL

Ion Lungu - primarul municipiului Suceava

Hubert Thuma - președinte al Consiliului Județean Ilfov și președinte al organizației județene a PNL

Victor Paul Dobre - vicepreședinte al PNL

Monica Anisie - senator și președinte al PNL Sector 2

George Tuță - deputat de Ilfov

Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaș - senator de Maramureș

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.