Ludovic Orban, nemulțumiri față de partenerii de coaliție de la USR: "Calea pe care au ales-o, aceea să considere PNL, partenerul lor, ca și adversar și nu PSD e o cale greșită"


Ludovic Orban, nemulțumiri față de partenerii de coaliție de la USR: "Calea pe care au ales-o, aceea să considere PNL, partenerul lor, ca și adversar și nu PSD e o cale greșită"

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat vineri, 28 mai, într-o conferință de presă susținută la Brașov, faptul că USR face adesea opoziție împotriva liberalilor la nivel local și nu față de PSD. 

Reporter: Cum comentați faptul că acești parteneri de guvernare de-ai dvs., de la USR, vrea să declanșeze un referendum pentru schimbarea primarului PNL de la Dumbrăvița?

Ludovic Orban: Este o coaliție foarte interesantă, care necesită extrem de mult dialog și foarte multă căutare a unor puncte comune. Vă răspund că nu mi se pare normal ca un partener de coaliție să inițieze un demers împotriva unui primar care aparține unui partid partener din coaliția de guvernare. Eu m-am abținut de exemplu să spun lucruri critice despre reprezentanți în administrația locală din partea formațiunilor politice care formează coaliția și cred că așa este de bun simț și din partea partenerilor noștri. 

Reporter: La Camera Deputaților există apropieri USR-PSD? Căci la Brașov există o prietenie destul de mare. În orașul. În orașul Victoria Alianța PSD-USR funcționează, la Râșnov atacurile la adresa primarului vin din partea USR-PSD. 

Ludovic Orban: Este adevărat că avem în câteva localități din județe o atitudine nu foarte prietenoasă din partea partenerilor noștri de guvernare, dar eu încerc la nivelul coaliție să îmbunătățim relațiile, să încercăm să devenim parteneri cu adevărat, atât la nivel național, cât și la nivel județean și local. PNL are aproximativ 1300 de primari și unii dintre colegii noștri care se găsesc în opoziție probabil că încearcă să-și pregătească terenul pentru viitoarele alegeri locale, dar calea pe care au ales-o, aceea să considere PNL, partenerul lor, ca și adversar și nu PSD e o cale greșită, pentru că această poziție nu va face decât să avantajeze PSD, pe nimeni altcineva. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.