Tudorel Toader își dă arama de rusofil pe față. UAIC, parteneriat cu o universitate din Rusia


Tudorel Toader își dă arama de rusofil pe față. UAIC, parteneriat cu o universitate din Rusia

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a anunțat joi, 27 mai, printr-un comunicat, că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, în urma unui eveniment comun la care a participat și rectorul unității de învățământ prim menționată, ne referim la fostul ministru al Justiției Tudorel Toader. Reprezentanții UAIC au participat online la seria de sesiuni speciale "Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI", alături de alte 18 universități.

Redăm comunicatul UAIC: 

"Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a participat miercuri, 26 mai 2021, la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, ediția a VII-a, organizat de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea Federală din Kazan, Academia de Științe ale Educației din Rusia și Consorțiul Științifico-Metodic Federal din învățământul superior pentru grupele de specialități în domeniul învățământului și științelor pedagogice.

UAIC a fost reprezentată de prof. univ. dr. Tudorel TOADER – rector, prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, prof. univ. dr. Constantin CUCOȘ – coordonatorul programului de masterat didactic, conf. univ. dr. hab. Ludmila BEJENARU – Facultatea de Litere și lect. univ. dr. Bogdan Constantin NECULAU – director al departamentului de învățământ preuniversitar. Reprezentanții UAIC au participat online la seria de sesiuni speciale „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”, alături de alte 18 universități. În urma participării la eveniment, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Federală din Kazan intenționează încheierea unui parteneriat care își propune derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la Kazan.

Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, ediția a VII-a, are loc în perioada 26-28 mai 2021 și reunește peste 1500 de participanți din 40 de țări. Evenimentul reprezintă o platformă științifică pentru a prezenta, dezbate și promova cercetarea științifică în domeniul învățământului pedagogic. În cadrul forumului au loc sesiuni plenare, întâlniri ale grupurilor de cercetare, sesiuni speciale ale universităților, mese rotunde, simpozioane, sesiuni de postere, prezentări de carte în format fizic, online sau hibrid".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.