Fără AUR rusesc în Basarabia!


Fără AUR rusesc în Basarabia!

Un vot pentru AUR Moldova e un vot pro Rusia, e un vot aurit pentru Dodon. În Matrioska aurită proaspăt intrată în Parlamentul României, am regăsit mai ales ”lideri” fascinați de Moscova, comportamente extremiste, anarhie, propagandă, gălăgie, dar și mult sprijin venit de la trolii Rusiei, promovare continuă de la Sputnik și alte canale rusești. Gălăgia lui George Simion nu înseamnă unionism și nici pro-Europa. Cu ce diferă de Dodon în genunchi în fața Moscovei oricând?! Cu ce diferă de Dodon în lesa lui Putin?!  

Interesant cum se revendică AUR drept un partid pro-european și unionist, după ce senatoarea Șoșoacă, cea care a ajuns în Parlament pe listele lor, și-a cerut public scuze și cu uriașă convingere Federației Ruse. Și mai interesant cum propunerea de premier a AUR România a fost Călin Georgescu, recunoscut pentru apropierea și admirația față de Rusia.  

E simplu să privești comportamentul lui George Simion, Șoșoacă și alți lideri AUR de la București să înțelegi ce corp de balet superb fac pentru Moscova prin propagarea propagandei rusești pe orice subiect. Unioniștii de bună credință știu și trebuie să explice tuturor că Aurul rusesc a trecut Prutul într-un joc de decredibilizare a unionismului și a tot ce înseamnă pro-Europa. Mulți dintre politicienii așa - zis unioniști în Basarabia au sărit în trenulețul aurit doar pentru a supraviețui politic și sperând că vor obține facil un mandat. Politicieni cum e Chirtoacă, care s-au pus la dispoziția Aurului rusesc, nu trebuie salvați prin votul din 11 iulie. Românii de peste Prut trebuie să salveze Basarabia de sărăcie, oligarhi, corupție, minciună, propagandă rusească. Politicienii trebuie să fie în serviciul oamenilor, nu în genunchi în fața Moscovei, așa cum a fost Dodon.  

Mă bucur că unioniștii de la Partidul Unității Naționale (PUN) au respins AUR-ul rusesc, proaspăt trecut Prutul. Deși, Octavian Țîcu, președintele PUN, a dorit crearea unui bloc unionist cu denumire neutră, AUR a respins ideea. PUN rămâne partidul pro-european, pro-NATO și unionist coerent în apărarea acestui obiectiv de Țară: UNIREA.  

Cine a finanțat toată gălăgia lui George Simion de-a lungul anilor? Cui au folosit scandalurile repetate? Să slujești un ideal nu înseamnă să te tăvălești pe jos la graniță, să creezi dezordine în Piața Mare, să umbli cu megafonul după tine continuu, să scazi încrederea în instituțiile statului. Câte inițiative pentru Basarabia a avut AUR în Parlamentul României în cele 6 luni de când sunt partid parlamentar?  

Anticipatele din 11 iulie sunt șansa Basarabiei să aibă un Parlament pro-european, care să fie cu adevărat în serviciul oamenilor, nu al oligarhilor, nu al Moscovei. Votul din 11 iulie nu trebuie să fie pentru a salva diverși politicieni, ci trebuie să fie pentru Basarabia prosperă și liberă!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.