Deputatul Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon: bufonul Moscovei atacă sovietic semnarea Memorandumului privind cooperarea R.Moldova în domeniul integrării europene. Porunca ”departamentului moldovenesc” de la Kremlin


Deputatul Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon: bufonul Moscovei atacă sovietic semnarea Memorandumului privind cooperarea R.Moldova în domeniul integrării europene. Porunca ”departamentului moldovenesc” de la Kremlin

Activat de apăsarea butonului de la Kremlin, rusofilul penal Igor Dodon se isterizează caraghios și atacă, în cel mai pur stil sovietic, recenta semnare a Memorandumului privind cooperarea în domeniul Integrării Europene între R.Moldova, Ucraina și Georgia. 

La fel ca Moscova, sluga Dodon nu se poate debarasa de marota ”dușmanului extern”, punctează deputatul și diplomatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București), care preconizează că după 11 iulie, data alegerilor parlamentare anticipate, Dodon și toată gașca sa rusofilă vor rămâne ca o pată rușinoasă pe istoria recentă a R.Moldova. 

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Iurie Reniță: 

”Bufonul politic și pionul Moscovei la Chișinău, Igor Dodon, în disperare totală și la indicația expresă a ‹departamentului moldovenesc› de la Kremlin, atacă în stil sovietic și rusesc semnarea recentă de către Aurel Ciocoi, ministru de Externe și prim-ministru interimar, a Memorandumului privind cooperarea în domeniul Integrării Europene între Republica Moldova, Ucraina și Georgia. 

Retorica kuliokarului/pungașului Dodon coincide întocmai cu aberațiile matusalemice ale ‹gheneralului› sovietic de miliție, Vladimir Nikolaevici Voronin, acestea fiind elaborate în laboratoarele ideologice ale Kremlinului. Atât Dodon, Voronin cât și Moscova nu se pot debarasa de ‹chipul dușmanului extern›, readucând în prim plan naftalinizata ideologie sovietică. Dacă fostul consilier prezidențial Aurel Ciocoi trece purgatoriul moral pentru colaborarea cu Dodon și PSRM, nu-mi rămâne decât să salut acest gest și să-i sugerez multă verticalitate politică până la finalizarea mandatului de interimar.

Republica Moldova este, prin excelență, un stat european, de aceea promovarea fermă și consecvență a valorilor europene și naționale este o obligațiune firească și de onoare a fiecărui diplomat și funcționar de stat, indiferent că este ministru de Externe sau prim-ministru interimar. 

La sigur că după 11 iulie 2021 toată gașca euro-asiatică dodonisto-voroniană va rămâne ca o pată rușinoasă în istoria recentă a Republicii Moldova, iar forțele proeuropene și pro-românești vor asigura o majoritate parlamentară stabilă și un guvern de 4 ani”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.