Pierdut țară, o declar fără viitor


Pierdut țară, o declar fără viitor

Vă mai mirați de ce pleacă tineretul din țară? Oare cum se simte un tânăr specialist, după ani și ani de școală, cursuri, specializări, când vede că doamna Dăncilă a parvenit consilier la BNR? 

Oare România chiar nu are specialiști capabili, oameni de care să nu îți fie rușine când deschid gura? Ba da! Cică doamna Dăncilă a băut cafele cu multe persoane importante – închipuiți-vă că justificarea asta a fost servită, cu seninătate, de un alt consilier etern al aceluiași Mugur Isărescu, mă refer la Adrian Vasilescu. 

E clar. Cafeaua e de vină. Vă anunț că și eu tocmai ce am băut o cafea, dar singur și fără să-l consiliez pe Isărescu. Așadar, dragi tineri, dacă doriți să ajungeți undeva, să reușiți în viață, e de ajuns să beți cafele cu persoane importante. Nu vă mai trebuie studii sau experiență. Cafeaua rezolvă totul. 

Mă-ntreb, oare doamna Șoșoacă bea cafea? Dacă o bea și dânsa cafea cu persoane importante, poate ajunge și ea premier sau chiar guvernator BNR. Așa că eu propun ca România să devină o țară producătoare de cafea. Să facem plantații de cafea. 

E clar că țara asta nu mai are viitor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.