Ce NU spun jurnalele de știri despre atacul Hamas asupra Israelului. Războiul finanțat de Iranul ayatollahilor criminali și averile faraonice ale șefilor Hamas, care prosperă în timp ce palestinienii de rând mor de foame


  • ACP
  • May 17, 2021 09:38
  • 5984
Ce NU spun jurnalele de știri despre atacul Hamas asupra Israelului. Războiul finanțat de Iranul ayatollahilor criminali și averile faraonice ale șefilor Hamas, care prosperă în timp ce palestinienii de rând mor de foame

Organizația Hamas, răspunzătoare pentru începerea și escaladarea conflictului actual cu Israelul, este prezentată invariabil de jurnalele de știri ca o organizație ai căror membri luptă numai pentru susținerea cauzei palestiniene, pentru care trăiesc și pentru care sunt gata să moară. 

Ce se spune mai puțin este că organizația Hamas duce împotriva Israelului și războiul regimului de la Teheran, de unde primește finanțare, arme, informații și, foarte probabil, ordinele de luptă – detalii AICI. Deși cei din Hamas se îndepărtaseră pentru o vreme de Teheran, după ce au refuzat să participe activ la războiul din Siria de partea Damascului susținut de ruși și iranieni, anul trecut legăturile regimului ayatollahilor cu organizația palestiniană s-au reluat cât se poate de strâns. 

Anul trecut, în vară, Talal Okal, analist politic și autor pentru ziarul Al-Ayyam din Ramallah, a declarat că „poziția recentă a Iranului, de a oferi cel mai mare sprijin posibil Hamasului în cadrul confruntării planului de anexare israelian, este punctul culminant al efortului făcut pentru restabilirea relațiilor lor”. 

„Hamas și-a dat seama că are nevoie imperioasă de sprijinul iranian mai mult decât din orice altă sursă de finanțare, deoarece Iranul îl oferă fără condiții sau condiții prealabile”, a mai spus analistul palestinian. 

Numai că Talal Oktal evită să spună că o condiție există pentru ajutorul iranian – menținerea și continuarea cu orice preț a conflictului cu Israelul – sursa AICI.

Ajutorul american pentru ajutorarea celor din Gaza fusese suspendat cu bun temei de administrația Trump, deoarece banii nu ajungeau decât în parte la proiectele pentru sprijinirea populației, iar ajutorul din partea țărilor arabe, precum Qatarul, era condiționat de menținerea liniștii în relația cu Israelul. 

În aprilie însă, chiar cu o lună înainte de începerea atacurilor cu rachete împotriva populației civile din Israel, ajutorul financiar american a fost restabilit, administrația Biden aprobând eliberarea de la bugetul federal a unui ajutor de 235 milioane dolari pentru palestinieni, în ciuda dovezilor prezentate ani la rând de presă că banii americani nu sunt folosiți numai pentru ajutorarea populației. 

„Unul dintre misterele războiului actual din Gaza poate fi văzut în fotografiile care ies din mica enclavă: pe de o parte există pustiirea și mizeria din cartierele din Gaza în care trăiesc sute de mii de palestinieni, pe de altă parte imagini cu casele deținute de înalții oficiali ai Hamas, cu echipamente de gimnastică și mobilier elegant sau alte imagini cu apartamentele lor de cinci stele. Este destul de complicat; cum au putut aceștia, care au crescut în tabere de refugiați și care flutură steagul ajutorării semenilor, să se îmbogățească atât de mult si atât de repede?”, întreba un articol de anii trecuți din publicația americană The Algemeiner – sursa AICI

Șef politic al Hamas și fost premier în Gaza, Ismail Haniyeh este unul dintre acești îmbogățiți ai organizației care filtrează fiecare dolar venit din donații pentru Fâșia Gaza. Ziarul Asharq al Awsat a publicat anii trecuți o estimare conform căreia sunt 600 de milionari în Gaza, zonă despre care se spune că este ținută în sărăcie de Israel... 

Fiul unuia dintre fondatorii Hamas, Suheib Yousef, care a părăsit organizația, refugiindu-se în Israel, a descris felul în care sunt cheltuiți banii care ar trebui să ajungă la palestinienii de rând: 

„Liderii Hamas [în Turcia] trăiesc în hoteluri luxoase și apartamente de lux, iar copiii lor învață la școli private. Primesc între patru și cinci mii de dolari pe lună, au paznici, piscine, cluburi”, a spus Suheib, care a lucrat pentru filiala politică a Hamas din Turcia. 

„Când am locuit în Turcia am fost șocat de comportamentul membrilor Hamas. Mănâncă în cele mai bune restaurante, în locuri în care un meniu costă 200 de dolari... iar o familie din Gaza trăiește cu 100 de dolari pe lună”, a explicat el. 

Suheib a mai declarat că Hamas lucrează pentru o „agendă străină”, oferind informații iranienilor despre Israel – sursa AICI

În condițiile acestea ar trebui să se amintească mai des în presă că războiul celor din Hamas cu Israelul nu este războiul unor militanți care luptă și se jertfesc pentru binele semenilor lor, ci este războiul unei organizații profund corupte care susține agenda regimului radical islamist al ayatollahilor iranieni peste trupurile femeilor și copiilor din Israel și Gaza care au murit până acum și care ar mai putea muri cât va mai continua conflictul. Organizație clasificată de Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada și Japonia ca organizație teroristă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.