Un deputat PNL solicită aducerea în România prin mandat internațional a prințului care l-a ucis pe Arthur, pentru a da socoteală în fața legilor din țara noastră


Un deputat PNL solicită aducerea în România prin mandat internațional a prințului care l-a ucis pe Arthur, pentru a da socoteală în fața legilor din țara noastră

Deputatul PNL Daniel Gheorghe solicită aducerea de urgență în România, prin mandat internațional, a prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, pentru ca acesta să răspundă în fața legilor din țara noastră pentru uciderea ilegală a lui Arthur, probabil cel mai mare urs din România și din Carpați. 

De asemenea, liberalul solicită Ministerului Mediului să pună capăt practicii turismului de vânătoare. 

”Uciderea ursului Arthur din pădurile Covasnei, probabil cel mai mare exemplar de urs din Carpați, de către un rezident austriac, este un act care ne arată doua fațete pe care nu le putem ignora: un individ frustrat care crede ca i se cuvine totul și are bucuria sadica de a împușca animale sălbatice de mare valoare naturală protejate prin lege, precum ursul carpatin, doar pentru a se da mare cu trofeele de pe pereți, cât și fenomenul unor cetățeni străini care văd România precum un sat fără câini unde pot veni să își facă de cap în voie în deplin dispreț față de oameni, natură și cultură fără a răspunde sub nicio formă! 

Răspunsul statului Român ar trebui să fie simplu si limpede: aducerea de urgență în România, prin mandat internațional, a individului care a comis fapta spre a răspunde în fața justiției de la noi din țară.

Totodată cred că Ministerul Mediului ar trebui să pună capăt cât de repede se poate acestui desfrâu al împușcării celor mai frumoase viețuitoare ale Carpaților prin prisma turismului de vânătoare, o practică amorala si foarte controversată care poate duce inclusiv la periclitarea biodiversității în România!, scrie Daniel Gheorghe, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.