După nu mai puțin de 5 zile, PNL-istul Alexandru Muraru catadicsește să șteargă poza cu tancul rusesc prin care i-a insultat, în numele Guvernului României, pe veteranii de război și pe martirii Armatei Regale. Nici vorbă să își ceară scuze


După nu mai puțin de 5 zile, PNL-istul Alexandru Muraru catadicsește să șteargă poza cu tancul rusesc prin care i-a insultat, în numele Guvernului României, pe veteranii de război și pe martirii Armatei Regale. Nici vorbă să își ceară scuze

Închipuiți-vă că a fost nevoie de nu mai puțin de 5 zile (cinci!) pentru ca Alexandru Muraru – deputat PNL, mare istoric și ”reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei” – să catadicsească să ștergă poza puțin spus insultativă cu tancul rusesc și veteranul sovietic pe care o postase joia trecută, în numele Guvernului și chiar de Ziua Veteranilor, cu scopul de a-i ”comemora” pe veteranii români de război.

Citiți AICI, AICI și AICI etapele acestui incident sinistru, umilitor și insultativ prin excelență.

De notat că Alexandru Muraru s-a îndurat să facă dispărută această insultă – repetăm: emisă cu sigla Guvernului României și în numele acestei instituții – doar după ce timp ce 5 zile a fost ținta unui val de critici, acuzații și ironii cât se poate de legitime și argumentate din partea a numeroși internauți a căror principală nedumerire a fost: presupunând că Muraru a făcut o eroare, deși o astfel de eroare e de nepermis din poziția lui, de ce se încăpățânează să aplaude și să glorifice în continuare Rusia și armata roșie care ne-au dezmembrat țara și au săvârșit un uriaș genocid pe ambele maluri ale Prutului?! Să faci asta și să perorezi în așa ceva reprezintă un record, indiferent de optica prin care ne-am raporta la această problemă.  

Și nu, Alexandru Muraru chiar nu era prea ocupat cu mielul și ouăle, așa cum ar putea crede naivii, în condițiile în care deputatul PNL a tot postat diverse în aceste zile și s-a dovedit extrem de activ pe rețeaua de socializare, ștergând totodată o parte dintre comentariile critice care-i puneau sub semnul întrebării bunul simț, competențele profesionale și intelectuale, lecturile, studiile, rațiunea și agenda oficială. 

Așadar, întrebarea rămâne în picioare: de ce un oficial al Guvernului României s-a încăpățânat să glorifice Rusia și armata roșie în numele Guvernului României și în deplină cunoștință de cauză? De asemenea, ce anume l-a făcut pe Alexandru Muraru să șteargă poza?, recunoscându-și astfel culpa, după 5 zile în care a ignorat faptul că insultă în continuare atât puținii veterani de război care mai sunt în viață cât și memoria martirilor Armatei Regale, zdrobiți de șenilele pe care acest representant al guvernului a ținut atât de mult să le aplaude public, fără a fi sancționat pe line de PNL sau de Guvern, așa cum ar fi normal. 

A se reține că Alexandru Muraru a fost parașutat în vârful unei sinecuri guvernamentale care întoarce cu lopata bugete considerabile, individul beneficiind de o cancelarie și de consilieri îndopați cu bani publici. Cum a fost posibil ca el și consilierii săi (dacă a fost vorba și de consilieri) să facă un colaj cu un tanc rusesc și un veteran sovietic, să-i aplice sigla Guvernului României și să se încăpățâneze să o mențină, în numele instituției și în pofida tuturor evidențelor? Cum de a ajuns Alexandru Muraru la o poză de pe un site de propaganda al Kremlinului interzis de Facebook astfel încât nici măcar link-ul nu îi poate fi postat pe această rețea de socializare? Fiindcă postarea și menținera imaginii cu tot tacâmul aferent a reprezentat (conștient sau nu?) o formă destrăbălată și sinistră de propagandă rusă, asta-i evident. Muraru fiind remunerat, firește, cu un purcoi de bani publici.

Și mai avem de-a face cu o evidență indubitabilă – dacă totuși comite o astfel de eroare, orice politician cu minime urme de bun simț ar șterge degrabă mizeria cu tancul și veteranul sovietic și apoi și-ar prezenta scuze publice. Istoric lăudat doar de rude, prieteni și anturaj, cadru didactic și ”reprezentat special” al Guvernului, Alexandru Muraru a avut nevoie de 5 zile pentru a-și șterge insulta și, suntem convinși, acest personaj nu își va cere scuze niciodată pentru sinistrul său derapaj, ceea ce spune totul despre el.  

Avertizăm și cu privire la un aspect ce ține de o logică elementară: dacă aplauzi și glorifici Rusia și armata roșie RELATIVIZEZI în mod inevitabil amplul genocid comunist care n-ar fi fost posibil fără aceste șenile ale morții, fiindcă așa ceva ar însemna acceptarea tezelor mincinoase ale Moscovei, și anume că tancurile criminale ar fi fost de fapt ”eliberatoare”, în timp ce victimele noastre n-ar mai fi întocmai victime.

Vă amintim că, prin minciună și calomnie, premierul PNL Florin Cîțu s-a pretat să-l mazilească pe domnul Octav Bjoza, președinte al AFDPR, dintr-o poziție pur simbolică prin care statul român comemora oficial victimele genocidului comunist din ꞌ44 până în ꞌ89; acum n-o mai face. Cîțu l-a acuzat agresiv și fără niciun argument pe domnul Bjoza că ar fi relativizat Holocaustul, ceea ce NU este adevărat și n-ar sta în picioare în nicio instanță din lume. Mazilirea domnului Bjoza (erou și mărturisitor al închisorilor și lagărelor de exterminare comuniste) NU ar fi fost posibilă fără presiunile acestui Alexandru Muraru, care relativizează acum genocidul comunist și care i-a insultat incalificabil pe veteranii de război și pe martirii Armatei Regale. 

Alo, domnule Florin Cîțu? De ce nu îl demiteți pe Alexandru Muraru, dacă tot v-ați permis să intrați cu bocancii, ca un comisar al poporului, în cazul domnului Bjoza și în istoria recentă a României? 

Da, dubla măsură ne devorează de vii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.