REVOLTĂ pe Facebook la adresa PNL-istului Alexandru Muraru. Oficialul Guvernului REFUZĂ să șteargă postarea în care glorifică Rusia și tancurile armatei roșii. Relativizarea genocidului comunist, dubla măsură și posibile explicații ale acestor insulte


REVOLTĂ pe Facebook la adresa PNL-istului Alexandru Muraru. Oficialul Guvernului REFUZĂ să șteargă postarea în care glorifică Rusia și tancurile armatei roșii. Relativizarea genocidului comunist, dubla măsură și posibile explicații ale acestor insulte

Festival de acuzații dure, ironii și critici în valuri, cât se poate de legitime și de argumentate, pe pagina de Facebook a controversatului Alexandru Muraru, deputat PNL și reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. 

Toate acestea se întâmplă la 4 zile după ce Alexandru Muraru a găsit de cuviință să își bată joc de puținii veterani de război care mai sunt în viață dar și de martirii Armatei Regale, postând pe Facebook în numele Guvernului României și cu sigla instituției! – o poză cu un tanc rusesc și cu un veteran sovietic îngenuncheat lângă șenile. S-a pretat să facă asta joi, chiar în ziua în care România își comemora în mod oficial veteranii de război, ceea ce reprezintă, s-o spunem pe șleau, o insultă de o sinistroșenie și o impertinență ieșite din comun. 

Marea majoritate a cetățenilor care comentează la postarea lui Alexandru Muraru se declară revoltați și realmente uluiți că acest personaj se încăpățânează să își mențină postarea, cu seninătate, ca și cum chiar asta a vrut să spună: Stalin și armata roșie au ”eliberat” România, iar Guvernul PNL-USR PLUS-UDMR trebuie să glorifice și să aplaude armata roșie care ne-a dezmembrat țara și care a săvârșit un genocid de proporții pe ambele maluri ale Prutului. Altminteri, de ce s-ar încăpățâna acest individ să își mențină postarea nesimțită? Poate și fiindcă se crede jmeker, bazat și bătut în cuie, astfel încât își permite să facă și să spună orice în numele Guvernului României, fără să riște vreo sancțiune, oricare, pe line de PNL și de Guvern?

CITEȘTE și EXCLUSIV FOTO Alexandru Muraru, oficial al Guvernului României, glorifică și aplaudă Armata Roșie genocidară, insultând incalificabil veteranii de război și memoria martirilor Armatei Regale. Istoricul peștelui prăjit și iubirea pentru tancurile Rusiei

Ceea ce e profund incorect și cel puțin halucinant: adică premierul Cîțu îl demite pe un bătrân trecut de 80 de ani dintr-o funcție pur simbolică, motivându-și gestul prin minciuni și calomnii susținute și de acest Muraru, deși fostul deținut politic Octav Bjoza NU a relativizat cu absolut nimic Holocaustul, dar îi permite lui Alexandru Muraru să relativizeze și să insulte in corpore  pe eroii și martirii Armatei Regale, fiindcă – indiferent de optica în care ne-am raporta la acest episod sinistru – postarea unei poze cu un tanc rusesc și cu un veteran de război sovietic care ar trebui să ”comemoreze” (!) veteranii de război ai României reprezintă o relativizare evidentă a genocidului comunist impus tocmai de acele șenile. 

Cu alte cuvinte, atât timp cât își menține postarea făcută în numele Guvernului României, acest Muraru îi glorifică drept ”eliberatori” pe soldații sovietici, în timp ce pe veteranii noștri îi consideră, cel mai probabil, ”criminali de război”, așa cum îi considerau și Dej, Ana Pauker, Nicolaschi, Teohari Georghescu ș.a.m.d.. Așa i-au considerat și așa-zisele ”tribunale ale poporului” din a doua jumătate a anilor ꞌ40 și din anii ꞌ50, rampe ale genocidului în care ne-au pierit elitele, ”tribunale ale poporului” pe care se pare că acest Alexandru Muraru le consideră niște expresii ale unui… stat de drept. Asta e explicația, domnule Muraru? Spuneți-o public, fiindcă jigniți și batjocoriți în numele Guvernului României. 

CITEȘTE și SINISTRU: Alexandru Muraru continuă să glorifice Rusia și armata roșie genocidară în numele Guvernului României. O insultă de proporții la adresa martirilor și eroilor Armatei Regale. Implicațiile acestor gesturi care descalifică PNL și întreaga guvernare

Așadar, să NU uităm niciodată, și cu atât mai puțin la alegeri, indiferent de tipul acestora, că PNL se ocupă cu astfel de acțiuni și susține astfel de personaje. De asemenea, să nu uităm că premierul cică PNL și ”anticomunist” Florin Cîțu l-a demis pe domnul Octav Bjoza, președintele AFDPR, dintr-o funcție pur simbolică, prin care statul român comemora victimele comunismului din ꞌ44 și până în ꞌ89. Mazilirea domnului Octav Bjoza s-a făcut și cu aportul numitului Alexandru Muraru, care glorifică și aplaudă acum Rusia și armata roșie genocidară, insultându-i oficial și în numele Guvernului României pe veteranii de război, pe martirii Armatei Regale dar și pe toate victimele genocidului comunist care nu ar fi fost posibil fără aceste șenile. 

Vă prezentăm, în cele ce urmează, o serie de comentarii ale internauților la hidoasa și insultativa postare pe care acest Alexandru Muraru se încăpățânează, în mod de-a deptul halucinant, să o mențină, în numele Guvernului României, fapt care excede orice urmă de bun simț: 

”Asta e maxima! Si nu cred ca este intamplator! Cred ca este tancul pe care a venit Ana Pauker sa instaureze ‹democratia populara›!” 

O răspunde ăsta omului de rand???!!!” ”Mă îndoiesc”.

”Nu vă supărați dar in poză mai mult ca sigur este un rus lângă un tanc rusesc t34! Sunteți pe lângă rău!

”In acea fotografie este un veteran al Armatei Roșii - sovietice. Adică tocmai armata care a adus, cu tancurile ei, regimul comunist criminal în România. Să înțelegem așadar, domnule Muraru, că sunteți un admirator al Armatei Roșii? Că sunteți un nostalgic al comunismului? Sau că pur și simplu v-a fost lene să căutați o fotografie cu un veteran de război român, care a luptat pentru Țară în Crimeea, la Cotul Donului sau la Stalingrad, și apoi a cunoscut iadul lagărelor sovietice de prizonieri?”

”Ati inteles bine, (Alexandru Muraru – n. red.) este un admirator al armatei rosii, as vrea sa cred ca e doar prost, dar postarea rezista de citeva zile...

”Domnule deputat, nu inteleg ce cautati in PNL daca postati tancuri sovietice? Ati gresit partidul meştere, incercati la PSD”.

”Rusine sa va fie, comunisti nenorociti! Criminalilor! Si te mai dai si anticomunist, ha? Aplauzi si tu tancurile sovietice, penelule!

”Nici macar psd-ul n-a indraznit asta...

”Dă-ți demisia!”

”Trăiască Armata Roșie eliberatoare!”

”Cata sila poate provoca un astfel de specimen, care mai este și demnitar al statului roman!!!

”Vă sfătuiesc să vă concediați consilierul de imagine, dacă cumva postarea asta a fost făcută de acesta. Dacă postarea vă aparține, atunci vă îndemn să învățați să folosiți Google, cu accent pe verificarea informațiilor pe care le utilizați, inclusiv fotografiile.

Regretabil și rușinos că ați comis această gafă...

PS - o sursă de unde aveați posibilitatea să obțineți o fotografie cu adevărat reprezentativă pentru Veteranii de Război Români:

https://www.facebook.com/anvrbucuresti1/”

”Când te dai deștept dar habar nu ai istorie! ‹Animale politice› care sunteți voi ‹Animale politice›. Măcar șterge poza și ieși cu niște scuze, că nu era de ajuns bătaia de joc la care sunt supuși veteranii de război pe care îi folosiți doar la parade să vă umflați în pene”.

”Cat de prost sa fii sa ‹celebrezi› veteranii de razboi romani punand poza unui rus si a unui tanc T34?

”Ai încurcat borcanele... istoric de carton ce ești! Sau poate chiar ți-ai dat arama pe față. Demisia, tovarășe!

”De ce nu mă surprinde că unu' din PNL venerează comuniștii?”

”Acesta e veteran de război român, mă, prostane?! Nu ai nici cel mai mic respect pentru cei care au suferit din cauza Armatei Roșii?! Nu puteai pune o poză cu un veteran de război român, de pildă dl general aviator Radu Theodoru, un exemplu de patriotism și onoare militară, trebuia să pui o poză cu un veteran al armatei care a ocupat țara, a masacrat civili români și a arestat militarii români?! Cât de idiot poți să fii! Cine dracu' te-a pus pe listele de candidați pentru Parlamentul României?! Asta au făcut ăia cărora le pui tu pozele!

”Mă umflă râsul când văd că te mai și lauzi că ești și tu ‹cadru didactic universitar›”!

”Alexandru Muraru... atat te duce mintea?Atat poti?... Esti jalnic”.

”Rușine sa-ți fie! Schimba poza!

”Gunoi rusesc

”Pentru rusi este lovitura a saptea, pentru romani este eliberare”.

”ALOOOO! Retrage dracului mizeria asta! Că în tâmpenia ta ai pus și sigla Guvernului României! Ți-au atras atenția oamenii că ai postat un soldat al Armatei Roșii ‹eliberatoare›. Să înteleg că susții ‹eliberarea› facută de rușii lui Stalin? Ca Guvernul României susține asta? Ești cumva agent rus?”

”Domnule Muraru, asta este cartea dvs de vizita, de istoric! Rusine ca asta sper sa nu mai patiti in veci, desi sunt sigura ca veti recidiva... Practic la postarea dvs, domnule Muraru, as fi reactionat cu ‹Huuuoooo!!!!›, dar sunt un om civilizat! La cita carte-ati invatat, pacat de profesorii dvs!

”Nu îți este rușine să postezi așa ceva? Și mai zici că ești român! Bunicul meu este veteran de razboi și tata fost deținut politic! Chiar nu ai găsit niciun roman vrednic să apară în postarea ta? Ai idee mai ‹intelectualule›, câți români au omorat rușii?

”Dacă era in Ungaria sau Polonia, acum era liber de contract!

”Sursa fotografiei e presa rusa si evident reprezintă un veteran rus îngenungheat în fața unui tanc T-34/85. Sursa primară este un site de propagandă rusesc căruia fb nu-mi permite nici măcar să-i dau linkul și este din 2008”.

”Ce papagal patetic!...”

”Alexandru Muraru se recomanda drept istoric... la cate titulaturi isi aroga in cv pare ca e la fel gol de continut ca celebrul general oprea”. 

”Esti un idiot! Am impresia ca inteligenta pentru unul s-a împărțit la doi: la tine și la frate! Unul mai inteligent decât altul!

”Asta e veteranul sovietic, mai bolsevicule... ala care ne-a ocupat ca cica ne-a eliberat de nazifascism... ala care ne-a distrus tara si poporul... de aia acum avem atatea lepre si cozi de topor in Parlament”.

”Asta este DOVADA CLARĂ despre ce vină reală a avut domnul Octav Bjoza si ce persoane inculte i-au judecat activitatea domnului Bjoza...

”Din nefericire, nu este prostie, omul nu e chiar prost, ci diabolic, a fost o ofensa la adresa veteranilor de razboi romani cu intentie...

”Bun, e prostie, dar are doua masterate in istorie si studii europene, ce face, cauta poze cu veterani pe site-uri rusesti?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.