SINISTRU: Alexandru Muraru continuă să glorifice Rusia și armata roșie genocidară în numele Guvernului României. O insultă de proporții la adresa martirilor și eroilor Armatei Regale. Implicațiile acestor gesturi care descalifică PNL și întreaga guvernare


SINISTRU: Alexandru Muraru continuă să glorifice Rusia și armata roșie genocidară în numele Guvernului României. O insultă de proporții la adresa martirilor și eroilor Armatei Regale. Implicațiile acestor gesturi care descalifică PNL și întreaga guvernare

”Stalin și poporul rus libertate ne-au adus!” - avertizăm la cel mai serios mod că este foarte posibil ca aceasta să fie convingerea lui Alexandru Muraru, deputat PNL și reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

După ce a postat joi, pe Facebook, în limba de lemn care-l caracterizează, o felicitare adresată veteranilor de război, postare pe care a găsit de cuviință să o ilustreze cu poza unui veteran sovietic îngenuncheat lângă șenilele unui tanc rusesc transformat în memorial al ”eroilor” URSS – detalii AICI –, numitul Alexandru Muraru refuză categoric să șteargă fotografia cu pricina și nu are nici cea mai mică intenție de a-și cere scuze publice. 

Asta deși Muraru folosește antetul Guvernului României pe colajul în care utilizează fotografia cu tancul și ”eroul” URSS, întreaga postare fiind făcută în numele Guvernului României. 

În aceste condiții, având în vedere că fotografia și postarea în cauză sunt menținute în aceeași formă, de trei zile, cu sigla Guvernului și cu tot tacâmul aferent, în pofida evidențelor de mai sus și a valului de comentarii critice, pe care din când în când le șterge, fie că Alexandru Muraru NU crede că a greșit cu absolut nimic, că e convins de faptul că Rusia și armata roșie trebuie să fie glorificate și aplaudate de Guvernul României și de el personal, fie nu îl interesează deloc că a greșit și că gestul său e profund jignitor. 

Atragem atenția că atât gestul cât și atitudinea acestui individ propulsat în Guvern și plătit cu un purcoi de bani publici sunt de-a dreptul sinistre, batjocoritoare și insultative. Orice persoană bine intenționată sau cu minime urme de bun simț ar fi șters fotografia în cauză, asta-i evident în orice sistem de referință. Atitudinea personajului aduce prejudicii Guvernului și PNL, iar indiferența e conștientă, premeditată, având în vedere menținerea fotografiei și refuzul de a-și prezenta scuze publice. 

Gestul lui Andrei Muraru îi aduce prejudicii și președintelui Klaus Iohannis, care l-a impus în vârful sinecurii bănoase pe care o conduce în cel mai incompetent și agresiv mod. Cover-ul contului de Facebook al lui Muraru ni-l înfățișează în compania lui Iohannis, fiindcă Muraru nu pierde nicio ocazie în a se legitima uzitând imaginea și numele președintelui, pe care-l vede ca pe un motor al carierei. 

(Alexandru Muraru și unul dintre protectorii săi, președintele Klaus Iohannis / sursa: Facebook) 

Să nu uităm însă că Alexandru Muraru e și istoric, profesor universitar care face de râs Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași - oare ce i-a învățat acest individ pe studenți? Oare cât de competent, de bine pregătit este un istoric care postează poze cu tancuri și veterani sovietici când cică îi comemorează pe martirii și pe eroii Armatei Regale? A făcut asta chiar de Ziua Veteranilor de Război. Ce respect de sine are un astfel de istoric ce e capabil să mențină o postare care nu doar că e mincinoasă, dar și total descalificantă, fiindcă îi insultă pe veteranii de război ai României și pe martirii zdrobiți de armata roșie. 

Nu în ultimul rând, menținerea acestei atitudini este o insultă adusă basarabenilor sfârtecați până în zilele noastre de șenilele tancurilor atât de dragi lui Muraru, dar și o injurie la adresa foștilor deținuți politici anticomuniști asasinați și terorizați în închisorile și lagărele de exterminare care au fost posibile doar datorită acelorași tancuri.  

Așadar, de ce se încăpățânează Andrei Muraru să glorifice și să aplaude în continuare, în numele Guvernului României, Rusia și armata roșie genocidară? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.