DOCUMENT. Hal de socialism ruso-”moldovenesc”: Dodon și tovarășul său Țîrdea au fost îndopați cu BANI de la Soros


DOCUMENT. Hal de socialism ruso-”moldovenesc”: Dodon și tovarășul său Țîrdea au fost îndopați cu BANI de la Soros

Fundația Soros Moldova, atacată în repetate rânduri în ultima perioadă de către deputatul PSRM-ist Bogdan Țîrdea, își manifestă regretul față de atitudinea socialistului, amintindu-i că, la un moment dat, chiar el a beneficiat de sprijinul său financiar.

Mai mult chiar, conform Raportului de activitate al Fundației pentru anul 1996, citat de Timpul.md, rusofilul agresiv Dodon a beneficiat de bursă de merit de gradul II – 1200 de lei, în timp ce-și făcea studiile la Facultatea de Economie a Universității Agrare de Stat din Moldova.

„În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă’”, precizează fundația într-un comunicat.

„Este regretabil faptul că unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundației Soros-Moldova. Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetățenilor care, cu susținerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale și a învățământului, consolidarea comunităților, combaterea corupției sau încurajarea antreprenorialului”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

Bogdan Țîrdea a atacat în repetate rânduri fundația Soros, acuzând-o, printre altele, că ar finanța actualele partide de opoziție.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.