Instanța a decis: Dragnea rămâne în pușcărie. Avocata infractorului, directive către Parlament pentru a modifica legislația


Instanța a decis: Dragnea rămâne în pușcărie. Avocata infractorului, directive către Parlament pentru a modifica legislația

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată. Sentința va fi contestată. Judecătoria Sectorului 5 a precizat în hotărâre că Dragnea poate cere din nou liberarea condiționată după data de 27 iunie 2021.

Minuta ședinței: "Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU.

Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021".

Procurorul DNA a solicitat astăzi respingerea cererii pe motiv că Liviu Dragnea nu a dovedit că s-ar fi reabilitat, întrucât în continuare consideră că a fost condamnat politic, ceea ce "denotă că nu a înțeles sa se conformeze normelor de drept".

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a anunțat la Antena 3 că sentința va fi contestată. Mai mult decât atât, Flavia Teodosiu a precizat că nu i se pare normal ca instanța să respingă cererea de liberare condiționată, în condițiile în care Comisia de specialitate a Penitenciarului Rahova a dat undă verde. În acest sens, avocata lui Dragnea a spus că în opinia ei Parlamentul ar trebui să schimbe de urgență legislația pentru ca astfel de situații să nu mai aibă loc. 

"Am observat că cererea ar fi neîntemeiată. Mie mi se pare absurd. Chiar aștept să văd care e motivarea instanței. Dânsul chiar îndeplinește toate condițiile. Vom vedea motivarea. Măcar nu s-a admis termenul solicitat de procuror, cel de 6 luni. Am observat că este pe 27 iunie data. Ceea ce vreau eu să subliniez este următorul aspect. Totuși comisia care l-a analizat după toate câte i s-au întâmplat în instanță este primul filtru și cel mai important. Comisia e condusă de un judecător, cel de supraveghere. (...) E adevărat că e o vocație (liberarea condiționată - n.red.), nu un drept. În opinia mea legea ar trebui schimbată urgent pentru că din punctul de vedere al oamenilor care se află în această situație aceștia sunt expuși unor păreri și opinii care nu sunt conforme. Cel mai bine știe comisia. Dar, sigur, până la o eventuală modificare a legii ne supunem dispozițiilor legale și vom îndeplini toate elementele care ne sunt puse la dispoziție", a zis Teodosiu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.