VIDEO: Regimul Putin declanșează noi brutalități: peste 1000 de ARESTĂRI în timpul manifestațiilor de susținere a opozantului Navalnîi


VIDEO: Regimul Putin declanșează noi brutalități: peste 1000 de ARESTĂRI în timpul manifestațiilor de susținere a opozantului Navalnîi

Așa cum era de așteptat, poliţia rusă a efectuat, marţi şi miercuri, raiduri brutale împotriva susținătorilor disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi. Manifestanții au protestat vehement anti-Putin, acuzând Kremlinul că premeditează asasinarea lui Navalnîi. 

Potrivit informațiilor transmise presei de organizațiile care monitorizează protestele din Rusia, cel puțin 1.004 persoane au fost arestate, în special la Sankt Petersburg, unde s-au înregistrat 351 de arestări și multiple alte abuzuri ale autorităților, în timp ce marșul organizat la Moscova s-a desfășurat fără incidente majore. 



Alexei Navalnîi, aflat într-o stare fizică atât de gravă încât Kira Iarmîș, purtătoarea sa de cuvânt, spunea, week-endul trecut, că ar putea muri în câteva zile, a fost transferat în cele din urmă într-un spital dintr-un centru corecțional. 

Imediat după transfer, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a transmis, luni, întrebări Rusiei despre condiţiile de detenţie a opozantului otrăvit în urmă cu câteva luni cu Novicioc, un agent neurotoxic care aproape I-a provocat moartea. CEDO vrea să știe, printre altele, de la guvernul rus dacă detenţia îi încalcă dreptul la viaţă, scrie agerpres.ro. 

Organul judiciar al Consiliului Europei, din care şi Rusia face parte, întreabă de asemenea Moscova în ce măsură condiţiile detenţiei lui Aleksei Navalnîi şi tratamentul la care este supus respectă dispoziţiile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului legate de "dreptul la viaţă" şi interzicerea torturii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.