Fost consilier prezidențial: "USRPLUS ar trebui să realizeze că PNL nu va duce la final această alianță"


Fost consilier prezidențial: "USRPLUS ar trebui să realizeze că PNL nu va duce la final această alianță"

Fostul consilier prezidențial Cristian Hrițuc a tras o serie de concluzii în legătură cu disensiunile ce au existat în coaliția de guvernare, între PNL și USRPLUS. Hrițuc a precizat că USRPLUS ar trebui să înțeleagă că PNL, la un moment dat, va rupe coaliția. De asemenea, analistul politic a avertizat PNL că riscă un dezastru electoral la alegerile din 2024 dacă se grăbește să facă înțelegeri pe sub masă cu PSD. 

"Ce s-a putut observa încă o dată din această criză: PNL și USR sunt incompatibili.  

Au făcut o alianță de conjunctură forțați de context, forțați de Iohannis, dar și de perioada Dragnea.

USR ar trebui să înțeleagă că nu poți guverna cu "amatori", cu oameni lipsiți de minime cunoștințe de administrație. Intențiile bune nu sunt de ajuns pentru o reformă. Pentru a face schimbări majore ai nevoie și de simț politic, de oameni pricepuți în administrație și de comunicatori competenți. De asemenea, USR ar trebui să realizeze că PNL nu va duce la final această alianță.

PNL ar trebui să înțeleagă că în 2024 sunt toate alegerile într-un an. Pot ajunge al treilea partid în cazul în care vor gestiona prost alianța cu USR și îi vor scoate prea devreme de la guvernare și vor încheia o alianță pe sub masă cu PSD", a scris Hrițuc pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.