Ucraina se pregătește de RĂZBOI. SBU execută exerciții pentru a opri eventualele atacuri și atentate teroriste ale Rusiei. Este posibilă introducerea regimului special în unele zone


  • ACP
  • Apr 20, 2021 17:47
  • 3185
Ucraina se pregătește de RĂZBOI. SBU execută exerciții pentru a opri eventualele atacuri și atentate teroriste ale Rusiei. Este posibilă introducerea regimului special în unele zone

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a început să execute exerciții anti-teroriste la scară largă, în mai multe etape, în majoritatea regiunilor Ucrainei, pentru a putea evita ori opri eventualele atacuri ale unităților speciale ale armatei ruse, ori ale celor aflați în slujba lor. 

Militarii agenției care se ocupă de contrainformații și combaterea terorismului au în vedere în acesta perioadă protecția facilităților de infrastructură critică, inclusiv sistemele de energie și transport, după cum a relatat centrul de presă SBU. 

Primele regiuni unde au început deja activitățile cu acest profil sunt cele aflate în zonele cele mai fierbinți, din estul și sudul Ucrainei, regiunile Harkov, Sumi și Kherson. 

”În timpul instruirii, se acordă o atenție sporită practicării acțiunilor de protejare a facilităților și a frontierelor de stat importante din punct de vedere strategic. Scopul măsurilor este îmbunătățirea cooperării inter-agenții pentru a contracara posibilele amenințări teroriste și de sabotaj”, se arată în comunicat. 

Exercițiile sunt făcute cu participarea unor unități regionale din SBU, Poliția Națională, Serviciul de Grăniceri de Stat, Garda Națională, Forțele Armate din Ucraina, Serviciul de Urgență de Stat, precum și reprezentanți ai autorităților executive și ai administrației locale, împotriva eventualelor acțiuni ale „omuleților verzi” ori ale „turiștilor” ruși. 

„În timpul exercițiilor din anumite zone, este posibil să se introducă temporar un regim special, să restricționeze sau să interzică circulația vehiculelor și pietonilor, să verifice documentele de identitate, să percheziționeze autovehiculele etc. SBU face apel la cetățenii din Ucraina să trateze aceste inconveniente temporare cu înțelegere și să răspundă în mod corespunzător cerințelor legale de aplicare a legii din partea militarilor și polițiștilor”, au mai adăugat cei de la SBU – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.