În locul DOPAJULUI, oficialii ruși recurg la păgânism și superstiții! Conducătorii sportului din Rusia se fac grav de râs înaintea Olimpiadei de la Tokio


  • ACP
  • Apr 17, 2021 18:42
  • 1599
În locul DOPAJULUI, oficialii ruși recurg la păgânism și superstiții! Conducătorii sportului din Rusia se fac grav de râs înaintea Olimpiadei de la Tokio

Zilele trecute, firma care furnizează echipamentul oficial al sportivilor ruși care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo a prezentat oficial uniforma echipei naționale ruse pentru marele eveniment sportiv ce va avea loc anul acesta. 

În urma scandalurilor de dopaj de anii trecuți sportivii ruși nu mai pot concura la olimpiade decât având un statut neutru, dar chiar așa fiind, le este permisă utilizarea tricolorului național pe echipamentele sportive. 

Dacă pentru sportivii ruși dopajul este acum exclus, deoarece sunt strict supravegheați și ar putea pierde de tot posibilitatea de a mai participa la marile competiții sportive internaționale în cazul în care ar fi iar prinși că folosesc mijloace necinstite, oficialii de la Moscova au găsit altă formă de a încerca să îi ajute, folosind o metodă mai puțin convențională – pe interiorul costumelor pentru ceremonii și de antrenament ale sportivilor este aplicat un talisman tradițional rus, care ar aduce noroc și protecție. 

Oficialii sportului din Rusia, care au hotărât folosirea amuletelor păgâne pentru sportivii ruși care vor participa la Olimpiada, nu par să țină deloc cont de faptul că sportivii ruși creștini ori cei musulmani ar putea să nu se simtă deloc confortabil purtând simbolul păgân asupra lor, ori chiar să refuze să folosească în competiție echipamentul furnizat oficial.

Deocamdată, ideea responsabililor din sportul rus nu a produs vreun mare scandal, parte din presa rusă privind mai degrabă cu amuzament felul în care se caută la Moscova găsirea unei alte căi neconvenționale de susținere a sportivilor ruși. 

Astfel, publicația Novaye Izvestia titra ieri – „Acum categoric o să îi rupem pe toți! Amuletele de protecție cusute în uniformele sportivilor care vor merge la Olimpiada”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.