Jurnalista Sidonia Bogdan: ”Oana Lovin este un agent asumat și perseverent pro-Kremlin”. Argumentele


Jurnalista Sidonia Bogdan: ”Oana Lovin este un agent asumat și perseverent pro-Kremlin”. Argumentele

Analizând tematicile fluturate de controversata Oana Lovin, cât și comportamentul public al acesteia, jurnalista Sidonia Bogdan concluzionează, pe Facebook, că videochatista este un agent asumat și perseverant pro-Kremlin:

”Numele Oanei Lovin l-am remarcat cu mult înainte de deveni vedetă social media. Era promovată intens de site-urile lui Ninel Peia, un personaj dubios în jurul căruia gravitează tot felul de rezerviști de prin serviciile secrete cu discurs ideologizat-naționalist. Principala critică a acestor rezerviști ( identic cu al Oanei Lovin ) nu provine din dezamăgire ( toți avem forme mai mari sau mai mici de dezamăgire) din cauza incompetenței clasei politici, ci pentru că "și-au trădat țara" vesticilor. 

De altfel, și meciurile Oanei Lovin din social media cu serviciile secrete au la bază aceeași critică- și-au trădat cauza naționalistă, s-au vândut americanilor, economia a fost vândută corporațiilor străine etc etc. 

Dacă ați remarcat și în gestul vulgar către doctoriția Andreea Moldovan, critica a fost în aceeași notă - "trădătoareo de țară". 

Recunosc că am urmărit personajul, tocmai că preocupările intelectuale ale ei sunt cumva o ciudățenie în raport cu activitățile zilnice( nu am o problemă cu ce face, să își câștige existența cum dorește inclusiv din videochat) doar că asocierea e puțin bizară. 

Oana Lovin simulează foarte bine, e lucrată, exersată în acest sens, meseria ei e una să simuleze, își alege țintă femeile cu preocupări simple cărora li se adresează direct ca să formeze relația de încredere ( bună, tanti Geta, vă poooop!, vă pooop!, ce ciorbiță faceți azi?, vai, ce devreme m-am trezit azi, bla bla), astea sunt rețete de manual și după ce formează relația de încredere, o virează spre mesajele țintă ideologizate. 

Aparent, din cauza meseriei, ai zice că este progresistă, nope. Are o latură ortodocsită bine conturată și marșează și pe această temă. 

Femeia este atât de obsedată de cauza naționalistă- evident că se declară patrioată, o altă mare preocupare cultivată intens ea, deși e un "sentiment" destul de rar cultivat printre civili, o videochatistă patrioată- încât știa proveniență țării unor companii străine într-o demonstrație a ei contra Vestului evident. Întrebați întâmplător jurnaliști, ong-iști, pe cine doriți proveniența țării unor companii străine, nu cred să știe unul. Aia e companie olandeză, aia franceză, aia germană etc etc. WTF, de ce te-ar interesa asta? 

Înțeleg că are venituri peste medie din ce face, își permite excursii exotice, de ce ai pierde atââât de mult timp cu sute de proteste și acțiuni provocatoare, iarăși este puțin ciudat. De ce ai pierde atât de mult timp prin filmări zilnice în social media, iarăși este ciudat. Mie, ca jurnalist, mi-ar fi efectiv lene să fac asta. 

Eu nu cred că Oana Lovin este un idiot util al Moscovei, este un agent de influență în toată regula perseverent, calculat, asumat pro Kremlin”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.