VIDEO Intervenție brutală a miliției: bătrân ucis după ce a fost trântit cu fața de asfalt. Poliția a încercat să mușamalizeze abuzul criminal


VIDEO Intervenție brutală a miliției: bătrân ucis după ce a fost trântit cu fața de asfalt. Poliția a încercat să mușamalizeze abuzul criminal

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a fost evacuat joi dintr-un local cuprins de flăcări. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, dar fără a fi violent, a avut o discuție aprinsă cu polițiștii prezenți la fața locului. 

Ca reacție, unul dintre milițieni l-a trântit pe bărbat cu fața de asfalt. Din imaginile furnizate de redacția epitesti.ro se poate observa că milițianul a continuat să stea călare peste respectivul cetățean, în cele din urmă bărbatul intrând în stop cardio-respirator, ceea ce i-a cauzat decesul, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de medici. 

Vedeți video: 



Inițial, Poliția Română a încercat să mușamalizeze abuzul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Florian Popa, declarase că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului deoarece acesta era în pericol din cauza incendiului, dar fără a folosi forța într-un mod excesiv. După apariția filmării, IPJ Argeș nu a mai putut mușamaliza abuzul criminal, motiv pentru care a anunțat că a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.