Kelemen Hunor, mesaj ferm pentru Barna: "Mergem înainte ori chiar nu suntem încă pregătiți să guvernăm țara. Punct"


Kelemen Hunor, mesaj ferm pentru Barna: "Mergem înainte ori chiar nu suntem încă pregătiți să guvernăm țara. Punct"

Vicepremierul Kelemen Hunor, președinte al UDMR, le-a transmis joi celor de la USRPLUS, într-o declarație pentru DigiFM, că nu există vreun motiv pentru ca Florin Cîțu să fie demis din funcția de premier și, mai mult decât atât, România nu poate fi aruncată într-o situație de criză politică guvernamentală. 

"Nu se poate arunca țara într-o astfel de situație de criză politică guvernamentală după patru luni. Sunt convins că și ei dacă se gândesc într-o astfel de logică de a menține această cerere, o să își dea seama că s-au cam pripit, nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Nu se poate accepta. Asta înseamnă că suntem întorși în Parlament, înseamnă că se poartă discuții, înseamnă că mesajul nostru către cetățenii noștri, către partenerii noștri este că în România nu este o clasă politică matură și, din patru în patru luni, din jumătate în jumătate de an, dacă cineva se supără schimbăm premierul, schimbăm configurația. Nu se poate", a zis Kelemen. 

De asemenea, Kelemen Hunor a precizat că premierul Florin Cîțu a organizat ședințe de Guvern de fiecare dată când fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a cerut acest lucru.

"Nu este adevărat că nu a fost o consultare. A fost o consultare. Cât de lungă a fost, când s-a făcut, e o altă discuție. Dar a existat. Chiar și cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Deci, nu se pune problema. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aș spune că trebuie să plece premierul, dacă pleacă un ministru, în care premierul nu are încredere. E vorba de încredere. Lucrurile s-au adunat. A avut o răbdare uriașă. Florin Cîțu a făcut ședințe de guvern pentru ministerul Sănătății de câte ori a vrut ministrul Voiculescu. Cu toții am susținut acest lucru, pentru că era vorba despre sănătate. Și dimineață, și seară, și luni, și duminică, și sâmbătă, și online, și fizic. Nu conta. Deci nu se poate reproșa că nu a încercat Coaliția, că nu a încercat premierul. Ori suntem de acord că avem un set de valori comune, așezat într-un program de guvernare asumat de coaliție și atunci mergem înainte, ori chiar nu suntem încă pregătiți să guvernăm țara. Punct", a conchis Kelemen Hunor. 

Amintim că Dan Barna, vicepremier și copreședinte al USRPLUS, a precizat că formațiunile politice pe care le reprezintă vor retrage sprijinul politic oferit premierului Florin Cîțu, după ce acesta l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.