Implantarea unui microcip care va detecta infecțiile. Un cercetător DARPA oferă detalii despre tehnologia revoluționară


  • ACP
  • Apr 13, 2021 21:52
  • 2509
Implantarea unui microcip care va detecta infecțiile. Un cercetător DARPA oferă detalii despre tehnologia revoluționară

În presa americană au apărut informații conform cărora Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (DARPA) a dezvoltat un implant subdermic pentru a testa în mod continuu sângele unei persoane cu scopul de a se afla dacă are vreo infecție înainte de a prezenta simptome că este bolnavă, în încercarea de a opri viitoarele pandemii. 

Agenția, creată în urmă cu mai bine de șase decenii ca un răspuns pentru ruși, care păreau să dezvolte tehnologii mai sofisticate decât Statele Unite în apărare, a depășit granițele științei în multe domenii, între care se află și neuro-ingineria și dezvoltarea "cipurilor de calculator concepute pentru a modula sistemul nervos, pentru a ajuta de la artrită la stres post-traumatic".

Colonelul pensionat Matt Hepburn, medic militar specializat în bolile infecțioase, a declarat pentru emisiunea „60 de minute” de la CBS News că dispozitivul pentru monitorizarea continuă a sângelui este conceput dintr-un "gel asemănător țesutului", pentru a fi pus sub piele, de unde transmite dacă există reacții chimice specifice infectării în interiorul corpului, înainte de apariția simptomelor.

"Obiectul acela mic și verde va fi introdus sub piele și de acolo îți va spune ce reacții chimice au loc în interiorul corpului, anunțând ce simptome vei avea mâine. Putem avea informațiile în trei până la cinci minute. Pe măsură ce scurtăm timpul pentru diagnostic și tratament, ceea ce facem este să oprim infecția", a mai spus Matt Hepburn.

Dispozitivul poate fi folosit și împotriva noului coronavirus, dar el a fost conceput pentru prevenirea unei viitoare pandemii și pentru protejarea militarilor împotriva "bolilor contagioase și a armelor biologice", potrivit medicului militar pensionat.

"Suntem foarte dispuși să investim în proiecte cu risc ridicat, care pot să nu funcționeze, dar dacă vor funcționa, putem transforma complet peisajul", a concluzionat medicul Matt Hepburn.

Este foarte puțin probabil însă ca militarii să fie de acord să utilizeze această tehnologie în condițiile în care aproximativ o treime din efectivele militare americane nu au acceptat să primească nici măcar vaccinul împotriva noului coronavirus. (sursa: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.