Vlad Voiculescu rămâne la MS, dar primește un avertisment din partea lui Ludovic Orban: "Se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului"


Vlad Voiculescu rămâne la MS, dar primește un avertisment din partea lui Ludovic Orban: "Se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului"

Vlad Voiculescu va ocupa în continuare funcția de ministru al Sănătății. Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat luni, după ședința Coaliției, că le-a transmis colegilor de la USRPLUS că răspunderea politică pentru menținerea în funcție a lui Vlad Voiculescu aparține partidului care îl susține și l-a propus pentru acel portofoliu. 

Cu toate acestea, Ludovic Orban a precizat că au apărut foarte multe probleme în legătură cu gestionarea Ministerului Sănătății, iar în acest sens l-a avertizat pe Vlad Voiculescu că poate fi demis în cazul în care nu se constată o îmbunătățire semnificativă a activității. 

"Am fost afectat de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi ATI. Pe de altă parte, orice decizie de transformare a oricărui spital în spital COVID trebuie să urmeze niște pași. Transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienților în cele mai bune condiții, trebuie să se facă cu o pregătire prealabilă și cu asigurarea faptului că există toate garanțiile că pacienții din spital vor fi tratați în alte locuri în spitale și că sunt pregătite condițiile pentru preluarea pacienților COVID. 

În ceea ce privește chestiunea legată de ministrul Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USRPLUS că răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Voiculescu aparține partidului care-l susține. În ceea ce ne privește, privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății. Și, atenție, Ministerul Sănătății este unui dintre cele mai încercate ministere în condiții de pandemie și în condițiile în care ne confruntăm cu al treilea val al pandemiei. Exigența noastră față de modul în care e condus Ministerul Sănătății este maximă și, de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului conform căruia atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a Guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile și nu pune în practică programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol buna funcționare a Guvernului, premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea ministrului respectiv. 

De asemenea, cred că fiecare formațiune politică din coaliție trebuie să aibă propria evaluare a miniștrilor și atunci când un ministru nu își face treaba partidul care l-a propus să fie acela care solicită schimbarea. Cred că e extrem de importantă funcționarea în condiții de performanță și într-o evaluare a tuturor miniștrilor care compun cabinetul. Și repet, premierul are dreptul, atunci când are suficiente argumente, conform prevederilor constituționale să propună schimbarea unui ministru indiferent de partidul din care provine. 

MS este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și în care e nevoie de o analiză extrem de obiectivă și de exigentă asupra modului în care a funcționat Ministerul Sănătății. În cazul în care nu se constată o îmbunătățire semnificativă a activității MS, se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului", a zis Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.