Sub paravanul stării de urgență, al cărei principal obiectiv este acela de a evita și a întârzia, pe cât posibil, convocarea alegerile parlamentare anticipate, coaliția rusofilă, socialistă și românofobă PSRM-Șor menține Parlamentul de la Chișinău într-o inactivitate totală. Cu alte cuvinte, în plină catastrofă Covid-19, când moldovenii mor cu zile, Dodon și Șor fac totul ca Parlamentul să nu se mai întâlnească în ședințe plenare și să nu mai voteze legi pentru oameni (aceasta în condițiile în care problemele economice și sociale sunt multiple dincolo de Prut și se înmulțesc de la o zi la alta). Dizolvarea Parlamentului rusofil și organizarea de alegeri parlamentare anticipate reprezintă singurele soluții viabile pentru ieșirea din această amplă criză ce comportă nenumărate valențe.
În aceste condiții, deputații PAS și cei ai Platformei DA se arată nemulțumiți, potrivit Deschide.md, de faptul că, în această săptămână, Parlamentul nu se va întruni în ședințe plenare. Potrivit deputaților Platformei DA, biroul permanent al Parlamentului ar evita să se întrunească în ședință pentru a decide data și agenda viitoarelor ședințe plenare.
„Este un lucru anormal. Avem foarte multe proiecte importante. Chiar dacă e situație de urgență, Parlamentul trebuie să activeze. Indiferent cât va mai dura mandatul acestui Legislativ, o lună, două, proiectele de lege pe care le-am inițiat trebuie duse la bun sfârșit. Oamenii așteaptă legi bune de la deputați”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.
Și deputații PAS se arată nemulțumiți de inactivitatea Parlamentului și spun că acest lucru ar fi în avantajul coaliției PSRM-Șor.
„Pe de o parte, socialiștii vorbesc despre eficiența acestui Parlament și încearcă cu disperare să-i prelungească viața, pe de altă parte, vedem acest haos. E un lucru care se face intenționat, este o strategie a lui Dodon care merge pe principiul „cu cât e mai rău, cu atât mai bine”. Această stare de incertitudine și haos este la îndemâna Partidului Șor, care vrea să se eschiveze de la actul justiției și le convine și celor din PSRM pentru că astfel își pot continua schemele”, a spus deputatul PAS, Doina Gherman.
Reamintim că, potrivit agendei Curții Constituționale, judecătorii vor examina sesizarea președintelui țării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului la data de 15 aprilie, ora 10.00.