"Doar chirurgii și stomatologii să poarte mască / Ei își iau salariu pentru asta". Deputatul care a "descoperit" "nanoviermi" în măștile sanitare vine cu o nouă prestație halucinantă


"Doar chirurgii și stomatologii să poarte mască / Ei își iau salariu pentru asta". Deputatul care a "descoperit" "nanoviermi" în măștile sanitare vine cu o nouă prestație halucinantă

Pe rețelele de socializare şi în rândul unora dintre protestatarii care au ieșit în stradă împotriva restricțiilor anti-COVID-19 a făcut furori un experiment cu o mască pusă la aburi, în care se mișcă mici firișoare, care au fost intitulate inclusiv de deputatul ex-AUR Mihai Lasca drept "nanoviermi". Fizicianul Cristian Presură, care are o intensă activitate în popularizarea ştiinţei, a lămurit misterul: în măşti nu sunt nici paraziţi, nici nanoviermi, ci fibre textile agăţate de pe alte ţesături, pe care aburul le mişcă, informează ebihoreanul



Chestionat în emisiunea "Bună, România!" de la B1TV cum a putut să susțină că în măștile sanitare există "nanoviermi", deputatul ex-AUR Mihai Lasca a răspuns iritat că a vrut să spună de fapt că "botnițele" afectează atât creierul, dar și plămânii. Jurnalistul Răzvan Zamfir i-a atras atenția deputatului că și chirurgii poartă mască sanitară și nu s-a dovedit științific că le-ar fi afectat creierul. Răspunsul deputatul ex-AUR a fost unul de-a dreptul halucinant, acesta precizând că medicii chirurgi sunt plătiți să poarte mască. Jurnalistul Radu Buzăianu nu a mai rezistat în calea aberațiilor deputatului Lasca, motiv pentru care a întrerupt legătura: "Mulțumim pentru intervenție! Oamenii ăștia se plâng că nu sunt chemați la TV. Păi de aia nu sunt chemați, că nu au niciun sens în timp ce vorbesc". Deputatul Mihai Lasca mai menționase că el susține ca doar medicii chirurgi și medicii stomatologi să poarte mască sanitară, iar jurnaliștii să poarte "2 botnițe", acesta încercând să ironizeze, fără succes, presa care îndeamnă la respectarea normelor sanitare. 

Vedeți video de la minutul 38:



Radu Buzăianu: Discutăm despre subiectul pe care l-ați lansat dvs. vineri, cu nanoviermii. Am vrut să vă dăm posibilitatea să îl susțineți. 

Răzvan Zamfir: Ați avut un discurs în fața orădenilor la un protest și am sesizat că ați vorbit și despre nanoviermi. 

Radu Buzăianu: Aș avea o întrebare domnule parlamentar. De ce panicați populația? 

Lasca: Dar care sunteți voi? Ăia care nu ași fost în stare să îmi pronunțați numele? 

Răzvan Zamfir: Nu vă cheamă Lasca? 

Lasca: Mă cheamă Lasca, dar am văzut într-o emisiune că nu ați fost în stare să îmi pronunțați numele. (...) Dacă nu știți să pronunțați numele meu înseamnă că nu prea putem sta de vorbă. Spuneați Lascu, Lască, făceați caterincă. 

Răzvan Zamfir: Problema e cu presa locală care vă titrează ca Lască. 

Lasca: Știți să citiți Limba Română? Numele meu e românesc. 

Răzvan Zamfir: Haideți domnule deputat, acum serios. Dvs. vă feriți de acuzativ ca alții de pușcărie. Și ne spuneți nouă că nu știm să citim în Limba Română? Dar chiar așa nu păstrăm și noi niște proporții? Vreți să citesc din dvs.? "Poliția și Jandarmeria este alături de noi" / "Măștile care suntem obligați să le purtăm sunt infectate". Ne spuneți nouă despre Limba Română? Dvs. ați faultat Limba Română în toate felurile posibile. 

Lasca: Care sunteți acum, domnul chel sau cel cu ochelari? 

Răzvan Zamfir: Domnul chel. Dvs. care sunteți, domnul agramat sau domnul cu două dosare penale? 

Lasca: Eu sunt Mihai Lasca. 

Radu Buzăianu: Haideți să depășim momentul acesta. Spuneți-ne cu nanoviermii și dacă vă mai susțineți punctul de vedere și de ce vreți să panicați populația. 

Lasca: Aha. Voi nu panicați poporul când îl timorați cu vaccinarea și gravitatea COVID? (...) Ați văzut clipurile care au demonstrat că aceste măști conțin tot felul de viermi, de microbi, ce sunt, nanoviermi? Faceți cunoscut aceste lucruri, că aceste botnițe pot fi infectate! 

Răzvan Zamfir: Noi înainte să vă sunăm pe dvs. am difuzat un experiment realizat de fizicianul Cristian Presură. 

Lasca: Ăla e al vostru. 

Răzvan Zamfir: Nu e al nostru, ci al urmașilor urmașilor noștri. Va face istorie. 

Lasca: E vorba despre domnul care a spus că dacă mor copiii nu e nici problemă, că sunt egali cu un calculator. 

Răzvan Zamfir: Nu a zis așa ceva, domnule deputat. Vedeți ce înseamnă să observați doar realitatea trunchiată. (Presura - n.red.) A spus că doar o minte bolnavă poate susține că un copil e un obiect și poate să pună semnul de egalitate între un obiect și o ființă umană. 

Lasca: Voi sunteți susținători ai măștilor și ai obligativității vaccinării? 

Răzvan Zamfir: Nu. Niciodată a obligativității vaccinării. 

Lasca: Voi agreați masca? Sunteți mândri de voi când o purtați? 

Radu Buzăianu: Văd că voi sunteți mândri de voi că nu purtați mască. A ajuns un motiv de mândrie. Am văzut că nu purtați masca cu mândrie. 

Lasca: Eu sunt mândru de mine că sunt liber. 

Răzvan Zamfir: Noi nu suntem mândri că purtăm mască, ci că facem audiență. Asta cu masca e o necesitate. Nu e vreo mare reușită. 

Lasca: Și dacă e obligatorie și dacă nu, unii sunt pro mască, alții o poartă de frica amenzilor. 

Răzvan Zamfir: Sunt oameni și oameni, așa este. 

Lasca: Păi da. 

Răzvan Zamfir: Întrebarea e următoarea. Pe ce vă bazați dvs. teoria asta cu nanoviermii? 

Lasca: Nu e vorba de nanoviermi, ci de faptul că știți foarte bine că masca îmbolnăvește. Afectează imunitatea, oxigenarea creierului, a plămânilor. 

Răzvan Zamfir: Ați întâlnit medici chirurgi? Intră în operație și stau 8-10 ore cu mască. Să știți că le funcționează creierul. 

Lasca: O operație durează îndeosebi cam 2 ore. 

Răzvan Zamfir: Ați măsurat? 

Lasca: Sunt complet de acord ca doctorii chirurgi să poarte și doctorii stomatologi. Atât. 

Răzvan Zamfir: Lor nu le afectează creierul? 

Lasca: Eu aș prefera ca masca să fie opțională. Cei care pot să o poarte, în special cei din presă, să își ia 2 măști pe față. 

Răzvan Zamfir: Cum se face că medicii chirurgi, dau un exemplu...

Lasca: Eu nu sunt chirurg. Bătrânii care merg pe stradă și abia respiră sunt chirurgi? 

Răzvan Zamfir: Depinde, dacă vorbiți de profesorul Leon Dănăilă, e în vârstă, e și chirurg, a purtat mască o viață întreagă. Cred că îi funcționează creierul. 

Lasca: Copiii care fac la școală sport sunt chirurgi? 

Răzvan Zamfir: Dvs. credeți că organismul unui chirurg e diferit de pildă de organismul dvs.? 

Lasca: Ei își iau salariu să poarte mască. 

Răzvan Zamfir: Păi da, dar creierul lor nu e afectat? Nu mai pot... Acum vă întreb și eu, dvs. sunteți deputat? 

Lasca: De ce mă întrebați asta? 

Răzvan Zamfir: Eu tocmai m-am trezit așa, am avut o revelație în timp ce vă explicam, că dacă organismul unui chirurg nu e afectat, atunci nu ar trebui nici organismul nostru, dar dvs. spuneți "păi la banii lor". Dvs. câștigați mai bine decât un chirurg. Ar trebui să purtați mască non-stop și să nu pățiți nimic. 

Radu Buzăianu: Mulțumim pentru intervenție! Oamenii ăștia se plâng că nu sunt chemați la TV. Păi de aia nu sunt chemați, că nu au niciun sens în timp ce vorbesc. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.