Românul uitat în prizonierat la teroriști. Alo, Iohannis?


Românul uitat în prizonierat la teroriști. Alo, Iohannis?

Acum 6 ani, Iulian Gherguț, un român angajat ca agent de securitate la o companie minieră din Burkina Faso, a fost răpit de teroriști, ulterior fiind mutat în Mali. La acel moment, Iohannis avea 3 luni de mandat.

La ora actuală, Iohannis are 6 ani de mandat și e o tăcere deplină și adâncă pe acest subiect. La fel e și la Guvern, la MAE, la MApN, la ambasadele RO din statele NATO, nu mai zic de SIE & SRI. Liniște deplină și business as usual. Pe loc repaus, doamnelor și domnilor!

Iohannis, ai discutat cu SUA, UK și Franța despre acest om? 

Ai mai primit ceva de la servicii? Ce raport ai primit după ce s-au întors cei 120 militari din misiunea ONU din Mali? 

Ai primit vreun raport al DGIA sau SIE? 

Ai discutat vreo operațiune de căutare & salvare cu SUA și Franța, adică JSOC și Legiunea Franceză, alături de Brigada Antitero SRI sau Forțele Speciale ale Armatei? 

Ghinion, într-adevăr!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.