Românofagi la bani și românofobi în gândire și fapte


Românofagi  la  bani și românofobi  în gândire și fapte

De Ziua Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă -- România, în centrul Chișinăului, la monumentul lui Ștefan cel Mare, a fost autorizată o expoziție antiromânească, în care o grupare extremistă emanată din incubatoarele serviciilor străine a promovat tezele istoriografiei rusești că în 1918 Basarabia, chipurile, ar fi fost anexată de România. Mulți dintre românofobii din R.Moldova dețin cetățenia română, au depus jurământ de credință României și sunt organizați la Chișinău și în republică de a promova românofobia și ura față de tot ce este românesc. A ascunde această realitate este descurajant și contraproductiv procesului de integrare a RM în spațiul românesc și european. Atenționez că acest fenomen creează probleme grave în societate și fac apel către autoritățile românești. 

Se cere cât mai urgent: 

1. De regândit finanțarea R.Moldova de către statul român. Zeci, sute și mii de demnitari moldoveni, împreună cu instituțiile lor, sunt în esență antiromânești. (Ex-primul ministru al RM Ivan Chicu, cetățean român, ar putea servi drept model al acestei tagme de ipocriți și profitori.) Fariseismul și fățărnicia multor demnitari de stat pare fără margini. După ce ei scot bani din bugetul României și își fac nume în domeniul sau comunitatea lor, promovează direct sau din umbră românofobia. Am văzut cu ochii mei microbuzele românești pentru elevii basarabeni cu drapelul Rusiei pe ele, nu mai zic că jumătate din ele în luna mai țin agățate simbolul agresiunii rusești -- panglica colorado sau „Sf. Gheorghe”. În discuții particulare mulți dintre ei hulesc România și îi vorbesc de rău pe români. Principiul lor poate fi rezumat la sloganul – luăm bani de la români, europeni și americani, dar rămânem pe veci cu Rusia;

2. Revin asupra propunerii mele ca moldovenii profitori, care beneficiază de cetățenia română, de studii gratuite pentru odraslele lor, de îndemnizații pentru copiii lor și continuă să defăimeze România, să promoveze indirect sau direct românofobia prin oamenii lor în R.Moldova sau peste hotare -- să le fie retrasă cetățenia română printr-o procedură cât mai simplă; 

3.Să fie organizată o cercetare sociologică în comunitățile în care primăriile din R.Moldova au primit ajutoare de milioane de lei din partea poporului român, iar comunitatea, în majoritatea ei, nu vrea să audă de români și România. Ei îl privesc pe Putin ca pe un salvator și îl așteaptă să refacă „Soiuzul”. În genere, până nu se face reforma teritorial-administrativă în RM, nu înțeleg de ce contribuabilul din România trebuie să întrețină cele 900 de primării din RM și să vină în satele lor să le repare acoperișul și să le vopsească gardurile. Pe moldovenii fățarnici, pe demnitarii fariseici, care tratează Țara noastră -- România, ca pe o sursă de stors bani și doar bani, iar ca recunoștință să promovezi ura sau disprețul față de români, chiar nu pot înțelege de ce li se dau zeci de mii de euro.

Fără o regândire de ansamblu a relațiilor dintre România și RM, a ajutorului oferit cu generozitate de poporul român cetățenilor din RM, rezultate în modernizarea, europenizarea și românizarea firească a societății din stânga Prutului, nu sunt posibile.

(Sursa foto: TV8.md)                                                                               

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.