Deputata PSD Laura Vicol-Ciorbă, membră a Comisiei Juridice din Camera Deputaților și cunoscută organizatoare de proteste anti-"cucuveaua" Kovesi alături de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, actualmente infractor fugar, s-a isterizat miercuri, 17 martie, pe Facebook, spunând că USRPLUS vrea să anihileze democrația din România prin desființarea SIIJ și eliminarea imunității juridice de care beneficiază judecătorii CCR. Proiectul de lege care vizează desființarea SIIJ va fi dezbătut joi, 18 martie, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.
"Noaptea ca tâlharii, useriștii premeditează uciderea cu sânge rece a tot ceea ce mai înseamnă democrație în țara mea!
Desființarea Secției Speciale este doar un pas înainte pentru anularea imunității judecătorilor de la Curtea Constituțională și arestarea lor atunci când nu vor sta drepți în fața masacrării Constituției. Pentru că ăsta este scopul lor - schimbarea Constituției și îngenuncherea României. Vaietele lor ipocrite nu au nicio legatură, nu-i așa, cu intenția bine mascată de așa-zisă luptă pentru apărarea și favorizarea procurorilor DNA.
În miez de noapte, s-a decis introducerea pe ordinea de zi a Comisiei Juridice pentru sedința de mâine a proiectului de desființare a SIIJ. Cu orice preț, Secția trebuie sa dispară. Este ultimul bastion care le sta în gât împotriva abuzurilor pe care urmează sa le comită.
În miez de noapte ghilotina a fost pregatită.
În miez de noapte ia naștere “omul nou”..
Sănătate!", a scris Vicol pe Facebook.
Amintim că deputatul USRPLUS Silviu Dehelean a declarat în data de 26 februarie că intenţionează să corecteze Legea CCR, în care a fost introdusă o "superimunitate" pentru judecătorii instituţiei.
"Ceea ce ne preocupă acum este să intervenim în actele normative asupra cărora s-a intervenit distructiv în ultimii patru ani şi care necesită o corectare cât mai rapidă. Mă gândesc la Legea Curţii Constituţionale, de exemplu, în care a fost introdusă o superimunitate în urmă cu un an sau doi în aşa fel încât judecătorii Curţii pot fi traşi la răspundere doar în condiţiile în care o majoritate de două treimi dintre colegii lor sunt de acord cu acest lucru. Am vorbit despre asta la momentul respectiv, am verificat problema, ne-am opus, am şi explicat de ce, dar acum a venit timpul să încercăm să corectăm acest aspect. Să revenim la o formă de realizare a imunităţii care să fie funcţională. E un subiect care îmi aparţine şi care încă nu a fost discutat. Deci trebuie să văd în ce măsură colegii mei consideră că e un moment potrivit să ne apucăm de chestia asta în momentul de faţă sau o să fie o iniţiativă solitară", a precizat, într-o conferinţă de presă, Silviu Dehelean.
Conform unei modificări legislative din 2018, implementată de PSDragnea asupra Legii CCR, judecătorii constituționali nu pot fi reținuți, arestați, percheziționați sau trimiși în judecată penală decât cu încuviințarea a două treimi din plenul Curții Constituționale.