Acum va trebui să facem UNIREA fără el: a plecat la Domnul poetul unionist Nicolae Dabija, personalitate marcantă a luptei pentru eliberarea Basarabiei de sub cizma Rusiei


Acum va trebui să facem UNIREA fără el: a plecat la Domnul poetul unionist Nicolae Dabija, personalitate marcantă a luptei pentru eliberarea Basarabiei de sub cizma Rusiei

Deputatul liberal Daniel Gheorghe postează, pe Facebook, un pios omagiu la aflarea funebrei vești că poetul și cărturarul unionist Nicolae Dabija a plecat la Domnul, pierzând lupta cu noul coronavirus. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe acest mare om de litere, o personalitate marcantă a luptei pentru eliberarea Basarabiei de sub cizma Rusiei. Acum va trebui să facem Unirea fără el. 

Vă prezentăm comentariile deputatului Daniel Gheorghe: 

”Plecarea dintre noi a poetului Nicolae Dabija este o pierdere uriașă pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. 

Nicolae Dabija – un intelectual de excepție al Basarabiei și al României Mari – va rămâne unul dintre cele mai mari mari nume ale patriotismului românesc și o personalitate centrală a luptei pentru eliberarea Moldovei dintre Prut și Nistru de sub regimul comunist rusesc la sfârșitul sec. XX.

Nicolae Dabija este un om fără de care nu ne putem închipui curentul pro-România și anti-sovietic din Republica Moldova. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe acest autentic erou si mare om de litere al României Mari!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.