Studiu EUROSTAT: Care sunt țările cu cea mai mare criminalitate și violență din Uniunea Europeană. Situația din România


  • ACP
  • Mar 11, 2021 20:57
  • 11943
Studiu EUROSTAT: Care sunt țările cu cea mai mare criminalitate și violență din Uniunea Europeană.  Situația din România

Oficiul Statistic European (Eurostat) a făcut miercuri publice datele criminalității, violenței și vandalismului din țările europene, pentru anul 2019. 

În anul dinaintea pandemiei, aproximativ 11,0% din populația celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat că s-au confruntat cu o problemă de criminalitate, violență sau vandalism în zonele unde trăiesc.

Cum e de așteptat, cei din zonele urbane au raportat aceste probleme de trei ori mai des decât cei din zonele rurale - 21,3% față de 6,9%. 

Cea mai mare rată a criminalității, violenței sau vandalismului a fost raportată în Bulgaria (20,2%), Grecia (16,9%) Olanda (16,3%), Franța (14,7%), Belgia (13,3%), Germania (13,1%) și Suedia (13,0%). 

În schimb, cele mai mici ponderi ale criminalității au fost observate în Croația (2,7%), Lituania (3,2%), Polonia (4,4%), Ungaria (5,3%) și Slovacia (5,6%). 

Țara noastră are o rată a criminalității, violenței și vandalismului de 9,4%, ceea ce ne situează pe un onorabil loc aflat sub media europeană, între Italia (9,4%) și Luxemburg (11,2%). 

Datele pentru anul 2020 încă nu au fost publicate de Eurostat, dar e de așteptat ca în anul în care oamenii au avut interdicția de a ieși din case pentru o bună parte din timp și restaurantele au fost mai mult închise, să fi fost înregistrate mai puține infracțiuni violente – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.