Cinismul CRIMINAL al găștii penale Dodon-Șor-Durleșteanu: oamenii RUSIEI adâncesc dezastrul Covid-19 pentru a-și păstra fruncțiile, privilegiile și majoritatea toxică din Parlament. În tot acest timp moldovenii mor cu zile


Cinismul CRIMINAL al găștii penale Dodon-Șor-Durleșteanu: oamenii RUSIEI adâncesc dezastrul Covid-19 pentru a-și păstra fruncțiile, privilegiile și majoritatea toxică din Parlament. În tot acest timp moldovenii mor cu zile

Rusofilul și românofobul Igor Dodon se opune în continuare, cu cinism criminal și vehemență, laolaltă cu oastea sa de strânsură din Parlament, sigurei soluții de ieșire din criză a R.Moldova: organizarea urgentă de alegeri parlamentare anticipate. 

Aceasta în condițiile în care criza politică de la Chișinău se adângește galopant, de la o zi la alta, fiind dublată de un veritabil dezastru Covid-19, cee ace face ca sistemul de sănătate de dincolo de Prut, și așa găurit de mari lipsuri, este suprasaturat, mari segmente umane rămânând fără o elementară asistență medicală. De notat și că de această catastrofă umanitară Covid-19 se fac vinovați românofobii Dodon și Ion Chicu, binomul care a gestionat cu indiferență și incompetență pandemia, moldovenii ajungând să moară cu zile. 

Profund revoltător este că Dodon, PSRM și Șor politizează acum morbid criza pandemică, insistând cu cinism că tocmai această situație girată de ei ar reclama imposibilitatea organizării de alegeri parlamentare anticipate, ceea ce e o minciună criminală, întrucât, în lipsa unui astfel de scrutin, instituțiile statului rămân paralizate și incapabile de soluții, de elaborarea unei strategii coordonate. 

Adevăratul motiv pentru care Dodon și ceilalți argați ai Rusiei se opun convocării de alegeri anticipate e că rusofilii riscă să își piardă mai bine de jumătate din fotoliile parlamentare, având în vedere situația relevată de toate sondajele de opinie. 

Reamintim că România sare din nou în ajutorul fraților noștri de dincolo de Prut și, după trimiterea de vaccinuri și logistică medicală la Chișinău, Bucureștiul a anunțat că basarabenii cu cetățenie română se pot vaccina în România. Este vorba de peste 1 milion de români, dar numărul acestora este mult, mult mai mare, în condițiile în care numeroase dosare de cetățenie sunt încă blocate sau prinse în diverse proceduri birocratice, care ar trebui simplificate. 

Dubioasa Mariana Durleșteanu – propunerea de premier a lui Dodon – reprezintă recosmetizarea unui personaj docil încă de pe vremea guvernării comuniștilor. Prin intermediul nominalizării ei, rusofilii intenționează să acapareze din nou, rapid și în totalitate, guvernul Republicii Moldova, evitând alegerile anticipate. Durleșteanu riscă și niște convocări ulterioare la Procuratură, având în vedere anturajul infracțional în compania căruia vrea să parvină premier. 

Însă impunerea unui premierat al acestei comuniste ar însemna dezastrul total al R.Moldova, întrucât UE, FMI și România vor renunța să finanțeze o gubernie condusă de un guvern socialist pro-rus, ceea ce înseamnă că puterea de la Chișinău va intra în incapacitatea de a plăti pensii și salarii. Asta pe fundalul unei explozii a cazurilor de Covid-19. 

Având în vedere toate cele de mai sus, Dodon exclude alegeri anticipate parlamentare pe durata crizei Covid-19, pe care însă a avut grijă să o ducă la paroxism. În schimb, dorind să o compromită pe Maia Sandu și PAS, Dodon cheamă președintele la discuții, colaborări, știind prea bine că orice apropiere de el și de socialiștii proruși este ucigătoare, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.