În R.Moldova urmează o EXPLOZIE a cazurilor de Covid-19. CRIMINALII Dodon și Durleșteanu, vinovați pentru adâncirea crizei politice și blocarea instituțiilor statului, într-un moment în care moldovenii mor cu zile. Alo, Procuratura?


În R.Moldova urmează o EXPLOZIE a cazurilor de Covid-19. CRIMINALII Dodon și Durleșteanu, vinovați pentru adâncirea crizei politice și blocarea instituțiilor statului, într-un moment în care moldovenii mor cu zile. Alo, Procuratura?

Analiza ratei îmbolnăvirilor de dincolo de Prut arată că urmează o explozie de cazuri Covid-19 în săptămânile imediat următoare, anunță secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc. Aceasta în condițiile în care situația din R.Moldova este oricum una dezastruoasă, sistemul de sănătate fiind arhisaturat și incapabil să mai ofere asistență medicală elementară unui număr mare de cetățeni. 

Presiunea asupra sistemului de sănătate va crește enorm, avertizează Zatîc, citată de Deschide.md.

În toată această situație de viață și de moarte, rusofilul și românofobul Igor Dodon se opune, laolaltă cu infractorul Șor, organizării de alegeri parlamentare anticipate, care reprezintă unica soluție de ieșire din ampla criză politică dublată de catastrofa umanitară Covid-19.

De asemenea, menținerea și adâncirea premeditată a actualei crize politice reprezintă și un gest criminal, întrucât atât Legislativul cât și Guvernul sunt paralizate de lupta politică, neexistând nici consensul și nici intenția de a parafa o strategie comună anti-Covid-19. În tot acest timp spitalele cedează, oamenii se îmbolnăvesc și mulți mor cu zile. 

Să nu uităm nici că principalii vinovați pentru degenerarea pandemiei Covid-19 sunt Dodon și Chicu, care au gestionat cu pafarism și bătaie de joc situația, și asta încă de la debutul problemei.

Rusofilii și românofobii cuplului Dodon-Șor sunt o adunătură pestriță care dețin în prezent frâiele unei majorități parlamentare aflată la cheremul Moscovei, motiv pentru care se țin cu dinții de funcții și fug de votul popular, deși – e evident pentru toată lumea – Parlamentul de la Chișinău nu mai reprezintă de mult voința electoratului. 

Dubioasa Mariana Durleșteanu – propunerea de premier a lui Dodon – reprezintă recosmetizarea unui personaj docil încă de pe vremea guvernării comuniștilor. Prin intermediul nominalizării ei, rusofilii intenționează să acapareze din nou, rapid și în totalitate, guvernul Republicii Moldova, evitând alegerile anticipate. Durleșteanu riscă și niște convocări ulterioare la Procuratură, având în vedere anturajul infracțional în compania căruia vrea să parvină premier. 

Însă impunerea unui premierat al acestei comuniste ar însemna dezastrul total al R.Moldova, întrucât UE, FMI și România vor renunța să finanțeze o gubernie condusă de un guvern socialist pro-rus, ceea ce înseamnă că puterea de la Chișinău va intra în incapacitatea de a plăti pensii și salarii. Asta pe fundalul unei explozii a cazurilor de Covid-19. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.