Maia Sandu refuză să desemneze un nou premier. Așteaptă 23 martie ca să dizolve Parlamentul și să declanșeze anticipate


Maia Sandu refuză să desemneze un nou premier. Așteaptă 23 martie ca să dizolve Parlamentul și să declanșeze anticipate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că nu va mai înainta un candidat la funcția de premier pentru că cetățenii trebuie să aleagă ce-și doresc. În cadrul emisiunii „În PROfunzime”, de la PRO TV Chișinău, Maia Sandu a fost întrebată dacă va mai merge cu un candidat la funcția de premier.„Nu văd rostul”, a fost răspunsul scurt al președintelui, scrie Deschide.md.

Ea a adăugat că, dacă „parlamentul vrea, lasă să inițieze procedura de impeachment”, pentru că cetățenii trebuie să aleagă ce-și doresc. În cadrul aceleași emisiuni Maia Sandu a insistat pe faptul că „democrația înseamnă alegerea cetățenilor” și atunci la referendum cetățenii vor decide ce-și doresc. În același context, președintele a adăugat că așteaptă ziua de 23 martie pentru ca să meargă să dizolve Parlamentul.

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu: „Mergem la anticipate sau la referendum”. Va ignora președintele R. Moldova decizia Curții Constituționale?

CRIZĂ totală la Chișinău. CCM: Decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier, neconstituțional

Potrivit Deschide.md, deputații PAS și Maia Sandu intenționează să provoace dizolvarea Parlamentului, apelând la prevederile hotărârii Curții Constituționale din 2013, prin care magistrații Înaltei Curți au menționat că „indiferent de circumstanțele care au determinat lipsa votului de încredere, eșuarea formării noului Guvern în termen de 3 luni duce inevitabil la dizolvarea Parlamentului”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.