Andrei Caramitru revine în forță, declarându-i război total fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg


Andrei Caramitru revine în forță, declarându-i război total fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg

Antreprenorul Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR Dan Barna, a revenit joi, 24 februarie, cu o postare pe Facebook după o perioadă de 30 de zile în care a fost restricționat de rețeaua socială menționată anterior. Caramitru a condamnat cenzura Facebook și și-a exprimat speranța că rețeaua socială deținută de Mark Zuckerberg va fi pedepsită de Congresul American, întrucât tolerează existența unor ample rețele de fake news, în timp ce persecută din rațiuni politice anumite postări argumentate. 

"Mulți m-ati întrebat de ce nu am mai scris pe acilea pe Facebook.  

2 motive:

- am fost iar blocat - motivul fiind deja absurd. Am scris ca Belgia nu a gestionat bine pandemia având cele mai proaste cifre din lume (mortalitate, vaccinare). Pana si ceva pur factual a fost considerat ca fiind “ hate speech”

- Sunt dezgustat nu de asta - știu ca sute de conturi fake raportează automat orice scriu - ci de Zuckerberg si toți aia din firma lui. Care amplifica - cu bună știință, voit - toate Mișcările anti-vax, anti-democrație, toate personajele toxice (la noi Sosoci si Olivia Steer si de-astia; in alte părți QAnon si proud boys si grupări extremiste). Astia nu sunt vreodată blocați ci sunt amplificați, crescuți de FB. Si tolerează, deși știu foarte bine ce se întâmpla, sute de mii de conturi fake, mare parte finanțate de guverne criminale (cum ar fi cel al asasinului Putin).  

Așa ca am un chef redus sa particip la mizeria lui Zuckerberg. Sper doar sa ii spargă firma congresul american, sper ca guvernele sa îi reglementeze ce mai rămâne cât mai dur. Sper ca si voi gradual sa nu mai stați pe aici. Va pierdeți timpul de fapt.  

Vă recomand cu caldura Twitter, LinkedIn, Clubhouse si alte locuri normale. Facebook e o construcție extrem de nocivă, un coșmar pentru democrație, un cancer care distruge societățile democratice.  

O sa mai scriu si pe aici, dar mai puțin ca deja imi e o oaresce scârbă", a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

În ultima postare pe Facebook înainte de revenire, Andrei Caramitru a parafrazat expresia "Puie Monta", adresându-i o chestiune similară dictatorului rus Vladimir Putin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.