VIDEO UPDATE. Minerul PSD și studentul „roșu”, în prima linie a protestelor. Marea manipulare instrumentată de A3, devoalată de un cunoscut jurnalist


VIDEO UPDATE. Minerul PSD și studentul „roșu”, în prima linie a protestelor. Marea manipulare instrumentată de A3, devoalată de un cunoscut jurnalist

UPDATE. Fratele minerului PSD Adrian Romeo Lumperdean care a apărut la Antena 3 ca reprezentant al protestatarilor din subteran admite că acesta este consilier local din partea PSD, dar spune că șase ore pe zi lucrează la EM Lupeni, fiind maistru miner în cadrul exploatării. Tot fratele Lucu Lumperdean mai spune că Adrian Romeo s-ar fi aflat pe durata a șase zile în subteran. O filmare a Observatorului Național TV Press (vezi mai jos, de la minutul 2) îl surprinde însă pe acesta la suprafață, în curtea EM Lupeni, în data de 19 februarie, deci cam pe la jumătatea perioadei în care s-a protestat în adâncurile pământului. Reporterul îi spune că l-a văzut și ieri, probabil tot la suprafață din moment ce presa nu a avut acces în subteran. Adrian Romeo Lumperdean (declarație de avere aici) nu este un simplu membru de partid. El este finul senatorului PSD Cristian Resmeriță, membru al familiei de politicieni îmbogățiți din munca la stat despre care se spune că sunt stăpânii absoluți ai sărăciei și nevolniciei de la Lupeni. Senatorul Resmeriță și fratele său Lucian, primar al orașului Lupeni, s-au aflat mai multe zile la rând în mijlocul protestatarilor de la Lupeni, acuzând coaliția aflată la guvernare, în condițiile în care, de-a lungul celor două decenii de când familia lor deține puterea politică în regiune, au avut toate pârghiile să ridice nivelul de trai al locuitorilor și să creeze noi oportunități pentru aceștia în condițiile unui sector minier falimentar.


Știrea inițială. Jurnalistul Mălin Bot a devoalat o nouă manipulare abjectă a Antenei 3, de data aceasta pe tema protestului minerilor nemulțumiți că nu și-au primit salariile. În ziua în care minerii au încheiat protestul și au ieșit din subteran, trompeta antenistă Mihai Gâdea s-a deplasat la Lupeni pentru a lua o serie declarații. La un moment dat, Gâdea a pus în lumina reflectoarelor un așa-zis miner care își exprima nemulțumirea, anunțând că ia în calcul inclusiv să plece în străinătate pentru a-și găsi un viitor mai bun. În urma unui research făcut de jurnalistul Mălin Bot, a reieșit că respectivul miner era de fapt un impostor, mai precis un membru PSD al Consiliului Local Lupeni. Este vorba despre consilierul local Lumperdean Adrian - Romeo din clanul pesedist Resmeriță, grupare infracțională care a ținut județul Hunedoara în sărăcie. 


Redăm dialogul purtat de anteniști cu impostorul deghizat de miner:

Impostorul deghizat în miner: Suntem foarte disperați. Nu putem să nu ne primim salariile pentru care noi muncim zi de zi. 

Reporter: Ce o să faceți când nu o să mai existe mineritul? Cu ce o să trăiți aici în Valea Jiului? Sunteți miner din tată în fiu. 

Impostorul deghizat în miner: Vă dați seama că nu avem decât să plecăm prin străinătate. Avem frați, surori, neamuri care sunt plecați. O să luăm bagajele și o să plecăm și noi către ei. 

Reporter: Cât căștigați dvs. pe lună? 

Impostorul deghizat în miner: Cât pot să câștig? 3 mii de lei. 

Reporter: Cum împărțiți banii aceștia?

Impostorul deghizat în miner: Foarte greu. Chiar astăzi când am ieșit pe banii puțului mă aștepta soția și m-a informat că mi-a tăiat televiziunea pentru că nu am primit salariul și mi-a tăiat cablul. 

Gâdea: În lunile acestea când nu ați primit salariile cum s-a descurcat familia dvs., cum s-au descurcat minerii? 

Impostorul deghizat în miner: Foarte greu. Am frați, surori în străinătate care mă mai ajută. Mă ajută chiar și tata care e pensionar. Pentru noi situația noastră e foarte gravă. 

Iată o imagine a consilierului local Lumperdean Adrian - Romeo, alături de senatorul PSD Cristian Resmeriță:

Redăm foto cu Lumperdean Adrian - Romeo, deghizat în miner: 

Trebuie subliniat că protestul minerilor nu a fost singurul alimentat de PSD. În urmă cu câteva zile, s-a desfășurat un protest al studenților în fața Guvernului, nemulțumiți că li se taie posibilitatea de a călători gratuit cu trenul. Gruparea care a organizat protestul este una comunistoidă, intitulată Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți. La manifestație și-a făcut apariția în prima linie și un fost membru al PSD și Pro România. Olteanu Cosmin este numele acestuia, iar imaginile privitoare la participarea lui la protest au fost puse la dispoziție de publicația Freedom Alternative, care i-a luat o scurtă declarație.

Studentul pesedist: Restrângerea drepturilor studenților la transportul feroviar este motivul care mă face pe mine să particip la un astfel de manifest. 

Reporterul Freedom Alternative: Dvs. considerați asta un drept? 

Studentul pesedist: Da, pentru că orice stat dorește prin furnizarea dreptului la educație și justificarea sa clară mai ales în Constituția României că acesta este gratuit, să asigure tot ce înseamnă efectuarea acestui lucru, acestui drept, într-un cadru legal și cât se poate de protejat, astfel încât transportul feroviar, transportul public în sine, ele fac parte din mediul educațional din ciclul acestui drept și din asumarea statului că educația rămâne gratuită. 

Vedeți video de la minutul 05:00: 



Din profilul de Facebook al studentului înregimentat politic reiese că a ocupat chiar funcția de președinte al organizației de tineret a Pro România Maramureș. Mai mult decât atât, Cosmin Olteanu și-a anunțat deja intenția de a candida la alegerile parlamentare din 2024. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.