Cum îl spulbera Rareș Bogdan pe noul sg al MJ, numit în funcție de Stelian Ion: "Jigodie!"


Cum îl spulbera Rareș Bogdan pe noul sg al MJ, numit în funcție de Stelian Ion: "Jigodie!"

Actualul prim-vicepreședinte al PNL Rareș Bogdan, pe vremea când era realizator al emisiunii "Jocuri de Putere", avea o reacție extrem de dură la adresa noului secretar general al Ministerului Justiției, fostul Agent Guvernamental al României la CEDO, Horațiu Radu, numit în funcție vineri, 5 februarie 2021, de către ministrul Stelian Ion. În emisiunea din data de 6 aprilie 2016, președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, reitera o parte dintre acuzațiile pe care i le-a adus lui Horațiu Radu în trecut, dar și într-un interviu publicat de Podul.ro pe 6 februarie 2021. Președintele Asociației 21 Decembrie 1989 precizase pentru Podul.ro, dar și în emisiunea "Jocuri de Putere" la care am făcut referire anterior, că Horațiu Radu a tergiversat un proces istoric la CEDO, ținând blocat Dosarul Revoluției, dar spunând în mod fals că a trimis Curții toate documentele pe care i le cerea forul european. În situația în care Horațiu Radu ar fi câștigat procesul la CEDO, atunci faptele de la Revoluție nu ar mai fi fost încadrate la crime împotriva umanității, deci într-un final s-ar fi prescris.

MAI MULTE DETALII: EXCLUSIV A apărat la CEDO criminalii Revoluției, iar acum Stelian Ion l-a numit în funcția de secretar general al Ministerului Justiției. Memoria celor peste 1600 de victime, pângărită și de USR

Pe fondul celor reliefate de Doru Mărieș, Rareș Bogdan l-a catalogat pe Horațiu Radu drept "jigodie". Horațiu Radu ocupa în acel moment funcția de Agent Guvernamental al României la CJUE. Din informațiile pe care le avem, Horațiu Radu nu a cerut la acea vreme un drept la replică. Acum, numit într-o funcție eminamente politică, Horațiu Radu a cerut dreptul la replică, pe care i l-am redat AICI

Vedeți de la 1:08:50 reacția năprasnică a lui Rareș Bogdan:



Doru Mărieș: "Horațiu Radu este cel care a ținut actele timp de 6 luni de zile, Dosarul Brașov, în loc să plece spre CEDO. Am ajuns la CEDO și am avut o discuție cu grefierul-șef al Secției a treia.

-Domnule Mărieș, nu am nicio filă aici!

-Cum domne' nu ai nicio filă?! Uite ce scrie presa română aici și ce declară Agentul Guvernamental în România, că toate actele au fost trimise la CEDO. Dă-mi actele!

-N-am nicio filă!

-Îmi dați asta în scris mâine dimineață?

-Da. Mâine vă dau în scris că nu am nicio filă.

Am venit cu acel înscris în România, l-am trimis pe mail, a apărut în presă. Poziția lui Horațiu Radu, în aceeași zi, a fost similară: "Am trimis tot!". Aici a început presa să se îndoiască (de cele spuse de Horațiu Radu - n.red.). M-am dus la o întâlnire cu domnul ministru de Externe Cristian Diaconescu, iar Horațiu Radu îi spunea că a trimis tot la CEDO. Mințea în fața ministrului, lângă el, la jumătate de metru. La un moment dat i-am zis domnului Cristian Diaconescu: "Lasă-mă să mă duc lângă el".L-am întrebat pe Horațiu Radu: "Mă, al cui ești mă?! Ai 28-30 de ani. Al cui ești mă? Cine e taică-tu? Cine e bunică-tu? Ce faci tu aici?". După 20 de minute a cedat Horațiu Radu: "Domnule ministru, sunt actele aici la noi!".

Rareș Bogdan: Cum îl cheamă pe jigodia asta?! 

Doru Mărieș: Răzvan Horațiu Radu, Agent Guvernamental al României în acest moment la Curtea Europeană de Justiție. 

Rareș Bogdan: Ăsta care a ținut blocat (Dosarul Revoluției - n.red.)?

Doru Mărieș: L-a mințit chiar și pe Băsescu la Cotroceni.

Rareș Bogdan: Câți ani avea băiatul ăsta? 

Doru Mărieș: Eu am apreciat vreo 28-30 acum 7 ani. 

Rareș Bogdan: Deci până în 40. 

Doru Mărieș: Iar nevastă-sa știți unde lucrează? 

Rareș Bogdan: Lăsați-mă să ghicesc. Poate să lucreze la SRI, la SIE sau la Parchet. 

Doru Mărieș: La Curtea Supremă de Justiție. E judecătoare. Vrea să dea soluție ÎCCJ (în Dosarul Revoluției - n.red.). Păi cum să dea soluție când bărbatul ei a ținut dosarul și a făcut ce a vrut? Îl văd și acum pe Cristian Diaconescu: "Ce ai spus Răzvane?! Mâine îi dai drumul!". Sunați-l pe Cristian Diaconescu să vă confirme. 

Rareș Bogdan: Deci v-ați dus până la CEDO, 50 de oameni, cu un autocar, iar cel de acolo v-a spus că nu a primit actele. 

Doru Mărieș: Iar el în România spunea că a trimis tot. Știți ce au trimis la CEDO? Opisele. În loc să trimită jurnalele de luptă, cu gloanțele, ei au trimis opisele. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.