Un fost ambasador cere demisia miniștrilor care s-au întâlnit cu reprezentanții AUR: "Această grupare e un COVID-19 al politicii românești"


Un fost ambasador cere demisia miniștrilor care s-au întâlnit cu reprezentanții AUR: "Această grupare e un COVID-19 al politicii românești"

Fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, politologul Cătălin Avramescu, a anunțat sâmbătă că se alătură poziției exprimate de mai mulți intelectuali care au solicitat Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să izoleze politic AUR. 

CITIȚI ȘI: Zeci de intelectuali cunoscuți solicită, într-o scrisoare deschisă, ca miniștrii PNL - USR PLUS - UDMR să oprească imediat întâlnirile și dialogul cu extremiștii de la AUR

Mai mult decât atât, Avramescu a cerut demisia miniștrilor care s-au întâlnit cu reprezentanții AUR, enunțând numele ministrului Educației Sorin Cîmpeanu. Amintim că inclusiv ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a întâlnit cu reprezentanții AUR. 

CITIȚI ȘI: Intelectualii de dreapta refuză invitația de a se înscrie în AUR: "Un grup de lătrăi care propagă național-ceaușismul și colectivismul de grotă / Cred în transformarea apei în vin și a vinului în sânge, nu a drojdiei în aur / Port mască, nevrednicul de mine"

"Sunt de acord cu poziția exprimată de numeroși intelectuali care cer încetarea oricăror contacte politice cu AUR. Această grupare - imposibil să o numesc "partid politic" - este un COVID-19 al politicii românești care trebuie ținut în carantină. Te speli pe mâini după ce faci click.

Solicit demisia miniștrilor (inclusiv a traseistului de la Educație) care au avut discuții cu "reprezentanții" AUR", a scris Avramescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.