Combaterea pandemiei: Biden se confruntă cu un obstacol major. Numărul americanilor sceptici în legătură cu vaccinul, reflectat de un sondaj


  • ACP
  • Feb 3, 2021 21:26
  • 1500
Combaterea pandemiei: Biden se confruntă cu un obstacol major. Numărul americanilor sceptici în legătură cu vaccinul, reflectat de un sondaj

Un sondaj făcut public către sfârșitul lunii ianuarie în SUA dezvăluie o situație ce părea greu de anticipat, care complică mult activitatea administrației Biden în ceea ce privește lupta împotriva pandemiei actuale. Organizația americană KFF a prezentat datele unui sondaj care arată că un total de cel puțin 51% dintre americani vor să aștepte pentru a vedea cât de eficiente sunt vaccinurile contra COVID-19 înainte să accepte să li se administreze, ori pur și simplu le refuză indiferent de situație. Asta în ciuda faptului că aproape 26 milioane americani au fost deja vaccinați o dată, iar 6 milioane au primit și a doua doză de vaccin, după cum arată datele de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC). Cei mai mulți dintre care nu au fost încă vaccinați împotriva COVID-19 vor mai multe informații informații legate de noile vaccinuri, în special atunci când vine vorba de efecte secundare și eficacitatea acestora. Aproximativ jumătate dintre ei spun că nu au suficiente informații despre efectele secundare sau eficacitatea vaccinurilor, cu ponderi mai mari printre adulții tineri, negri și hispanici.

În timp ce entuziasmul pentru vaccinurile împotriva noului coronavirus a crescut din luna decembrie printre democrați și independenți, 33% dintre republicani spun că vor să aștepte să vadă întâi efectele acestor vaccinuri sau le vor accepta doar dacă este necesar să facă acest lucru la cererea locului de muncă sau a unității de învățământ, iar 25% dintre ei afirmă categoric că nu vor să se vaccineze. De asemenea, locuitorii din mediul rural continuă să rămână în bună parte printre cei care nu vor să fie vaccinați, în timp ce în comunitățile urbane și suburbane numărul celor doresc vaccinurile a crescut în ultima lună. Dintre cei care lucrează în domeniul medical, 32% fuseseră deja vaccinați la mijlocul lunii ianuarie, iar 26% doreau să fie vaccinați cât se poate de repede. În schimb, 28% dintre ei vor să aștepte întâi să vadă efectele vaccinurilor, 5% îl vor face numai dacă li se va cere asta, iar 9% nu vor deloc să fie vaccinați. Așadar, totalul celor sceptici față de vaccinurile împotriva noului coronavirus, care activează în domeniul medical, se ridica la mijlocul lunii ianuarie la 42%.

În cazul celor care sunt numiți lucrători esențiali, dar nu lucrează în domeniul medical, peste 5% au fost vaccinați deja, iar 36% doresc să fie vaccinați cât se poate de repede. În schimb, 31% dintre ei vor să vadă întâi efectele vaccinurilor, 12% le vor face numai dacă li se cere, iar 16% nu vor să fie vaccinați în nicio variantă, ceea ce duce numărul celor sceptici față de vaccinurile împotriva noului coronavirus la 59% din totalul „lucrătorilor esențiali” care nu lucrează în domeniile medicale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.