Un fost europarlamentar avertizează AUR că e ILEGAL să imprime sigla partidului pe drapelul României. În schimb, Simion invită UDMR să comită aceeași ilegalitate


Un fost europarlamentar avertizează AUR că e ILEGAL să imprime sigla partidului pe drapelul României. În schimb, Simion invită UDMR să comită aceeași ilegalitate

Politologul Cristian Preda, fost europarlamentar, a criticat faptul că noul partid parlamentar, Alianța pentru Unirea Românilor, și-a amplasat sigla pe drapelul țării. Preda a atras atenția că este vorba despre o încălcare a legii. 

"AUR a organizat ieri un miting.

Participanții au venit cu steaguri tricolore pe care figura sigla AUR.

E o încălcare a legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului.

Poliția a constatat oare această încălcare flagrantă a prevederilor legale?

A luat vreo măsură?

Ministrul de interne are ceva de zis?

Mitingul era chiar sub geamul său...

P. S. un cititor mă întreabă ce articol de lege a încălcat AUR. Iată răspunsul meu: este vorba despre articolul 20 al legii 75 din 1994, care cere oricărui cetățean să nu aducă vreo ofensă drapelului. A așeza stema unei formațiuni politice pe drapel e o asemenea ofensă. Nu poți captura patria în numele unui partid", a scris Preda pe Facebook. 

Copreședintele AUR George Simion a fost confruntat duminică de revoluționarul Marian Ceaușescu pe această temă. Simion a declarat că AUR va continua să folosească tricolorul pe post de steag al formațiunii politice, imprimat cu sigla partidului. Mai mult decât atât, copreședintele AUR a precizat că ar fi o idee bună ca inclusiv UDMR să își imprime sigla pe drapelul României. 

Marian Ceaușescu: AUR de ce folosește emblema partidului pe steagul tricolor? Crezi că e normal să fie murdărit steagul? 

George Simion: Cum adică să fie murdărit? 

Marian Ceaușescu: Nimeni nu și-a permis să pună emblema partidului pe tricolor. Crezi că e normal ca pe tricolor să vină de exemplu și UDMR să își pună sigla lor pe drapel? 

George Simion: Să dea Dumnezeu! Înseamnă că UDMR iubește România. 

Marian Ceaușescu: Tricolorul e sfânt? 

George Simion: Cu siguranță, da. Este steagul nostru național. Noi avem și steag de partid. Steagul nostru de partid este albastru, galben, roșu, cu sigla noastră. Este perfect legal, perfect normal. Mergi și întreabă un jurist. 

Marian Ceaușescu: Încearcă să lași tricolorul cum este el. 

George Simion: Nu. Nu are nimeni monopol, nici dintr-o zonă de stânga, nici de dreapta. Noi folosim tricolorul și o să-l folosim și credem în aceste trei culori. 

Vedeți video de la minutul 10:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.