Nerușinarea Gabrielei Firea. Fostul primar general, în al cărui mandat s-au agravat toate problemele capitalei, a devenit cel mai virulent critic al crizei din Sănătate și termoficare


Nerușinarea Gabrielei Firea. Fostul primar general, în al cărui mandat s-au agravat toate problemele capitalei, a devenit cel mai virulent critic al crizei din Sănătate și termoficare

Fostul primar al Capitalei, senatoarea PSD Gabriela Firea, este unul dintre cei mai virulenți contestatari ai actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și ai primarului general Nicușor Dan. Cea care a cheltuit milioane de euro din banii bucureștenilor pentru a-și face reclamă, cu mult înainte de debutul campaniei electorale pentru locale, a rispit sume importante pe târguri, luminițe, sinecuri de partid și care se laudă că, în mandatul său, a reușit să reabiliteze 270 km de conductă (prin toamnă spunea 180 km, între timp a mai adăugat 90 km  - din aproximativ 4000 km cât are în prezent Bucureștiul - adică în jur de 7% din rețea) vorbește, pe pagina sa de Facebook și în toate declarațiile publice din ultimele zile, despre incompetență criminală, minciuni, demisii, despre nepăsare și grija pentru imagine a ministrului Voiculescu care și-ar schimba poza de profil de pe Facebook în timp ce în capitală ard spitalele.  

Nicușor Dan spunea, acum câteva zile, că PMB are datorii de 2,5 miliarde de lei, cam cât a costat metroul din Dr. Taberei sau cât 10.000 de apartament, bani duși pe „floricele și târguri” și că problemele cu termoficarea, avariile repetate din ultimele luni, sunt determinate mai ales de lipsa investițiilor. De altfel, o anchetă recentă a G4media releva următoarea situație: Primăria Capitalei și mulțimea de instituții și companii municipale din subordinea ei au cheltuit 74 de milioane de euro în ultimii 4 ani pentru iluminatul festiv de sărbători și pentru organizarea de concerte, spectacole, festivaluri și alte evenimente de acest gen în spații publice, iar pentru rețeaua de termoficare a orașului,  PMB a alocat 15 de milioane de euro (pentru reparații și înlocuirea țevilor). Mai multe detalii AICI 

CITEȘTE ȘI: Dezmățul bugetar descoperit de Nicușor Dan în Primăria Capitalei. „Au venit cu propunerea de a cheltui 25 de milioane de lei pentru noi statui”/„Administrația pentru consolidări nu a consolidat nimic în 2020, dar a cheltuit cinci milioane de lei pentru o campanie publicitară!”

În locul unei decențe imperios necesare după ce a lăsat primăria datoare vândută și un oraș dârdâind de frig, Firea atacă de parcă altcineva, nu ea și „caracatița” din Primăria Generală, ar fi gestionat falimentar capitala.  

Invitată duminică seară în studioul RTV, televiziune deținută de fugarul penal Sebastian Ghiță, Gabriela Firea a privit cu satisfacție circul de la porțile Spitalului Sfântul Pantelimon din capitală, unde colega sa de la Senat Diana Șoșoacă și mai mulți indivizi revoltați zgâlțâiau de garduri, urlau la paznici și cereau să li se permită accesul în spital să vadă de la ce a pornit fumul care a dus la evacuarea a doi pacienți de la terapie intensivă. Detalii AICI.  

Nici un cuvânt despre acest incident monstruos. Doar despre oameni cărora nu le pasă de semeni. Au vrut puterea, au mințit că vor aduce bunăstare, că să fie votați, iar acum au început să-și arate adevăratul caracter și intențiile reale”. (Facebook/Gabriela Firea) 

„Probabil că în acest moment ministrul își mai schimbă poza de profil de pe Facebook, așa cum a făcut acum câteva zile… Probabil își schimbă cravata sau își alege un costum pentru mâine. Această persoană dovedește rea credință, dovedește cinism. Aș vrea să-l întreb dacă a luat legătura cu Tătaru să-l întrebe ce a făcut cât a fost ministru. Din prima zi a mandatului trebuia să meargă la toate spitalele COVID și suport Covid. Nu sunt atât de multe. Trebuia să vadă ce se întâmplă pe teren”, și-a completat Firea la România Tv atacurile lansate zilnic pe pagina sa oficială de Facebook, acolo unde toate vocile critice au fost reduse la tăcere prin „block”.  

Gabriela Firea mai spune că miniștrii USR-PLUS „nu au nicio calificare, au CV-uri scoase din joben” și că e vina lui Orban pentru că le-a lăsat o asemenea responsabilitate. 

CITEȘTE ȘI: Misterioasa și influenta doctoriță Turkes Ablachim, sfetnicul de taină al Gabrielei Firea. Ea este adevărata șefă a ASSMB și cea care dictează soarta spitalelor de stat din București

„Oamenii mor în spitale, se întâmplă astfel de incidente îngrozitoare și autoritățile se laudă, se felicită și apoi postează pe Facebook. Cinismul a căpătat proporții impresionante. Acum dacă tot și-au dorit puterea, măcar să o exercite în interesul cetățenilor. Domnul Orban credeți că nu are nicio vină? Păi nu el a negociat cu USR PLUS, nu e el un autor moral? Ministere importante date pe mâna celor de la USR PLUS care nu au nicio calificare, au CV-uri scoase din joben”, a adăugat Firea. 

 

 

O altă temă unde se manifestă ipocrizia și nerușinarea fostului primar al Capitalei este redeschiderea școlilor. Firea, care, în martie 2020, la începutul pandemiei de coronavirus a dispus închiderea tuturor școlilor, este acum, alături de creatoarea Dana Budeanu de la care cumpără vestimentație de mii de lei, una dintre vocile care cer vehement redeschiderea acestora în condițiile în care atât nivelul infectărilor, cât și situația din sănătate sunt cu mult mai grave decât erau în faza în care ea însăși decidea închiderea unităților școlare (și chiar a parcurilor).  

„Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul online cu cel tradițional. Copiii nu se mai regăsesc, nu își văd colegii și profesorii, calitatea educației nu e aceeași în online. În plus, mulți copii sunt supravegheati acum de bunici și aceștia nu sunt familiarizați cu materiile. De asemenea, costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari”, a perorat Firea recent, susținând că, spre deosebire de primăvară, când a cerut închiderea unităților de învățământ, acum există mai multe posibilități de testare și de triaj epidemiologic. 

De-a lungul mandatului său, Firea a fost adesea ironizată și criticată pentru viteza cu care decidea închiderea școlilor la orice ninsoare mai serioasă sau chiar în vreme de furtună cum s-a întâmplat, de exemplu, în septembrie 2017, când a produs panică în capitală, anunțând scurtarea programului școlar ca urmare a unei avertizări meteo de vânt puternic. Vântul puternic din acea zi de panică a fost doar o adiere plăcută și răcoroasă de septembrie însoțită de câțiva stropi de ploaie, „fenomen” produs după orele 20:00.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.