România, stat criminal. Tragedia de la Institutul Matei Balș trebuie să reseteze clasa politică și întreaga societate românească


România, stat criminal. Tragedia de la Institutul Matei Balș trebuie să reseteze clasa politică și întreaga societate românească

Tovarăși politicieni, a venit timpul să vă apucați de treabă. Suntem în al doisprezecelea ceas. Nu vă mai smiorcăiți. Scuzele voastre nu încălzesc cu absolut nimic. Mesajele voastre de condoleanțe nu îi mai pot învia pe cei morți.

Unde sunt măsurile promise? Unde sunt reglementările? De ce spitalul nu avea apă caldă și căldură, când acolo sunt oameni bolnavi și bătrâni care au cea mai mare nevoie de căldură? Ce are de spus domnul Nicușor Dan, primarul care nu a luat până acum nicio măsură pentru a asigura aceste facilități elementare pentru o instituție spitalicească? Oare mai există cazuri similare în Europa, două incendii criminale în două secții ATI în mai puțin de trei luni? 

Poate înțelegem că România e stat criminal încă din ꞌ44, și că ce ni se întâmplă respectă o veche tradiție a crimei și a incompetenței criminale. Iar adevărații vinovați nu plătesc pentru faptele lor aproape niciodată.

În ziua alegerilor, eu am făcut un efort și m-am dus la vot dis-de-dimineață. V-am pus pe voi pe acele scaune confortabile și cu salarii bune. Acum și voi trebuie să faceți un efort, trebuie să vă apucați de treabă. Să sperăm că tragedia de azi va fi ultima. A sosit timpul să faceți spitale noi, fiindcă așa nu se mai poate. Unde sunt acele spitale regionale cu care se lăuda PSD-ul? Păi nu sunt. 

Eu vreau ca de mâine să văd cum se lucrează la construcția unui nou spital. De la Revoluție până în prezent, nicio guvernare nu a mișcat nimic în acest sens. Absolut nimic. Îmi aduc aminte că unii au și închis spitale. 

Tragedia de astăzi trebuie să reseteze clasa politică și întreaga societate românească. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.