Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă: 2021 trebuie să fie anul Horeca. Peste 400.000 de români au fost loviți puternic de criza economică și sanitară


Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă: 2021 trebuie să fie anul Horeca. Peste 400.000 de români au fost loviți puternic de criza economică și sanitară

Aproximativ 400.000 de români care lucrează în industria Horeca au fost loviți puternic de actuala criză economică și sanitară, avertizează președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, care explică faptul că guvernul trebuie să identifice soluții pentru redresarea industriei ospitalității. 

„Criza sanitară și criza economică de anul trecut au lovit majoritatea domeniilor, însă printre cele mai afectate a fost industria Horeca. Din păcate, aproximativ 400.000 de români care lucrează în industria ospitalității au fost loviți puternic de situația sanitară și de cea economică, în ciuda faptului că Guvernul a plătit pentru aceștia șomaj tehnic pe aproape întreaga perioadă a anului și cu toate că au fost oferite facilități fiscale pentru antreprenori”, spune Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci. 

Liderul liberal arată că lucrurile trebuie să se schimbe în mod radical, cât mai rapid, și că anul acesta trebuie să fie anul revirimentului industriei ospitalității.

„Vaccinarea în masă și păstrarea măsurilor sanitare vor permite în vară ridicarea majorității restricțiilor pentru hoteluri, restaurante și terase. Economia României va reveni cu adevărat la normalitate doar în momentul în care și industria Horeca va reveni la normalitate”, susține liderul liberal.

Bogdan Huțucă arată și că revenirea Horeca la normalitate va transmite și semnalul că viața a revenit la normal, un mesaj pe care toți românii îl așteaptă de aproape un an de zile. 

„Deschiderea totală a Horeca, fără alte măsuri, va transmite românilor mesajul că viața a revenit la normalitate. De acest sentiment este nevoie pentru a reporni împreună economia, pentru a reporni procesul de modernizare și de dezvoltare a României”, explică Huțucă. 

„Înainte de venirea virusului, industria Horeca reprezenta aproximativ 5% din PIB-ul național și susținea financiar sute de mii de familii. Renașterea acestei industrii va crește deci atât bunăstarea personală a românilor cât și economia națională”, încheie Huțucă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.