Revoltător: ”În România euro-atlantică, foștii șefi de penitenciar comuniști au pensia mai mare decât Donald Trump”. Hilde Brandl, constatări amare


Revoltător: ”În România euro-atlantică, foștii șefi de penitenciar comuniști au pensia mai mare decât Donald Trump”.  Hilde Brandl, constatări amare

Banii acordați pensionarilor așa-ziși ”speciali” sunt bani furați, avertizează Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri Liberali din București. 

„Statul român nu este corect față de cetățenii săi atât timp cât continuă să plătească pensii speciale de mii și zeci de mii de dolari unor persoane care nu au contribuit niciodată pentru a primi sume atât de mari. Trebuie să înțelegem că banii acordați pensionarilor așa-ziși speciali sunt bani luați de la persoane care au contribuit și contribuie în mod real la bugetul de stat. Adică sunt bani furați”, spune ea.

Brandl subliniază faptul că este de-a dreptul inadmisibil ca un fost șef de penitenciar din perioada comunistă să dețină o pensie mai mare decât pensia acordată foștilor președinți americani. 

„Pensia lui Donald Trump a fost stabilită la 18.450 de dolari pe lună și este probabil o sumă normală deoarece numărul președinților americani în viață nu depășește niciodată cifra 5. În plus, discutăm despre persoane care au avut o responsabilitate extraordinară în timpul mandatelor lor. Ei bine, statul român plătește o pensie chiar mai mare decât pensia pe care o primește Trump: un fost șef de penitenciar din perioadă comunistă primește lunar o pensie de 19.600 de dolari (78.634 lei)”, spune Brandl. 

„Toate aceste lucruri arată că România nu s-a distanțat încă de metehnele comuniste, căci doar în statele autoritare există cetățeni speciali și cetățeni normali. Soluția logică și de bun simț este una singură: eliminarea tuturor pensiilor speciale și stabilirea lor pe baza contributivității”, precizează ea. 

Liderul liberal mai spune și că este incalificabil ca foștii deținuți politici din România să primească pensie câteva sute de lei, iar cei care au servit regimul comunist în funcții politice și administrative să aibă pensii de mii de dolari. 

„Sistemul de acordare a pensiilor pare că nu ține cont că în 1989 a avut loc o schimbare de regim. Continuăm să plătim pensii uriașe celor care au slujit regimul comunist criminal și ilegitim și să-i uităm pe cei care s-au luptat pentru libertate și care au fost victimele terorii”, conchide Brandl.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.