Dictatura nu este veșnică nici în Rusia. Vremea lui Putin se apropie de sfârșit


Dictatura nu este veșnică nici în Rusia. Vremea lui Putin se apropie de sfârșit

PNȚ Maniu-Mihalache urmărește cu îngrijorare evenimentele din Rusia, unde zeci de mii de oameni au protestat în intreaga țară, din extremul orient, Siberia și nordul înghețat până în marile orașe și, bineînțeles, Moscova. 

Este clar că nu mai poate fi vorba de câțiva protestari, fără semnificație. Interzicerea opoziției politice reale, închiderea presei independente, persecutarea liderilor culminînd cu asasinatul politic devenit o rutină nu mai pot fi suportate de o parte activă a societății care refuză să se mai lase înșelată de chemare la unitate împotriva dușmanului extern și a agenților străini. 

În aceste zile, după arestarea lui Alexei Navalnîi și a celor care au organizat demonstratiile de astăzi, puțini se mai așteptau la o prezență semnificativă în stradă. Marșurile de protest si demonstrațiile nu au mai putut fi însă oprite, în ciuda amenințărilor, închiderii rețelelor de telefonie și internet și a forțelor de ordine care au încercat să blocheze aceste acțiuni. 

Este cât se poate de clar că dictatura nu este veșnică nici în Rusia, idealurile de libertate și democrație au un suport serios și că vremea puterii absolute a lui Putin se apropie de sfărșit. 

Uniunea Europeană trebuie să condamne în mod ferm și fără echivoc regimul putinist și să acționeze în mod concertat pentru a descuraja agresiunea internă și externă a nostalgicilor imperialismului sovietic, care vor încerca să se mențină la putere cu orice preț. 

Oricât de puternic și iscusit ar fi vânătorul, el nu va reuși niciodată să doboare idealurile de libertate și dreptate, care își vor găsi întotdeauna oameni vrednici să le poarte pe drumul spre înălțimi.

Die Gedanken sind frei! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.