Pagina de Facebook a Memorialului Închisoarea Pitești lansează un apel către publicul larg și către toți împătimiții de istorie și adevăr, pe care îl îndeamnă să se implice și să participe la evenimentele organizate în cadrul acestui muzeu necesar și esențial.
Închisoarea de la Pitești este cunoscută pe plan mondial pentru că a fost scena Experimentului Pitești (inițiat și coordonat de Securitatea genocidară), între 1949-1951. Această acțiune violentă a regimului comunist a fost numită de Aleksandr Soljenițîn, laureat al premiului Nobel și supraviețuitor al gulagului rusesc, “cea mai mare barbarie a lumii contemporane”.
Precizăm că Memorialul Închisoarea Pitești se poate vizita de joi până duminică de la 11:00 la 18:00, cu anunțarea vizitei prin telefon la numărul 0734365102.
Vă prezentăm în integralitate apelul lansat de Memorialul Închisoarea Pitești, nu înainte de a le mulțumi acestor oameni inimioși care au făcut posibilă existența acestui muzeu necesar:
”În 2020 restricțiile impuse de pandemie amenințau să compromită activitatea Memorialului Închisoarea Pitești într-un moment în care reușisem să ne dezvoltăm și să fim cunoscuți pentru un public mai larg.
Această situație ne-a motivat să ne îmbarcăm spre noi aventuri, atât online cât și offline. Astfel că, răsfoind paginile raportului de activitate pe 2020, veți descoperi o serie de activități inedite ce au avut loc la Memorial pe parcursul anului.
Organizațiile culturale private au reușit să supraviețuiască pandemiei, însă cu mari eforturi. Memorialul Închisoarea Pitești își propune să continue proiectele de expoziții și activități cu publicul în 2021, așa că vă așteptăm să ne călcați pragul, să ne citiți cărțile, să participați la evenimentele noastre.
Nu putem exista fără voi, publicul nostru, avem nevoie de implicarea voastră, de interesul vostru. Vizitați, citiți, urmăriți videoclipurile și postările noastre de pe Facebook, YouTube, Instagram, dați Like, Share, Subscribe, scrieți recenzii despre experiența voastră la noi. În felul acesta, mai mulți vor afla despre existența acestui muzeu, despre istoria represiunii comuniste din România, despre destinele românilor în comunism. Fiți alături de noi și în 2021!”
(Foto: Memorialul Închisoarea Pitești)