FOTO Site-ul oficial de comerț exterior al României, o RUȘINE de proporții! De ce NU poate fi închis. Ultima ofertă de export datează, țineți-vă bine, din 2012


FOTO Site-ul oficial de comerț exterior al României, o RUȘINE de proporții! De ce NU poate fi închis. Ultima ofertă de export datează, țineți-vă bine, din 2012

 

Ministrul Economiei – USR-istul Claudiu Năsui – atrage atenția, pe Facebook, cu privire la halul fără de hal în care se prezintă site-ul oficial de comerț exterior al României, plin de texte de lemn, jenante și de umplutură, pe lângă faptul că ultima ofertă de export datează, țineți-vă bine, din 8 octombrie 2012. 

Năsui a solicitat ca acest site rușinos să fie închis, însă i s-a răspuns că așa ceva este imposibil, întricât portalul a fost construit în cadrul unui proiect finanțat cu bani elvețieni și nu se poate face așa ceva:  

”Uitați cum arăta site-ul de comerț exterior al României.

Pagini întregi pe care sunt scrise texte de umplutură menite să existe doar în timpul construcției site-ului.

Am dat click de curiozitate pe ‹Modalități de susținere a exportului› și iată în imagine ce text apare.

Ultima ofertă de export este din 8 octombrie 2012, în contextul în care site-ul trebuia, în teorie, să arate oportunități de export.

I-am rugat să închidă site-ul, mi s-a spus că nu se poate pentru că e făcut într-un proiect cu bani elvețieni și nu pot să-l închidă.

Am cerut corpului de control să facă un raport despre cum a fost finanțat și făcut acest ‹portal›. Efectiv și-au bătut joc.

Dacă ați fi investitor și ați vrea să investiți într-o țară în care arată așa site-ul, ați mai investi?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.