VIDEO. UPDATE. Soția lui Toni Grecu precizează că îndrăgitul comediant are o formă mai serioasă de COVID-19, este spitalizat, dar nu la terapie intensivă


VIDEO. UPDATE. Soția lui Toni Grecu precizează că îndrăgitul comediant are o formă mai serioasă de COVID-19, este spitalizat, dar nu la terapie intensivă

UPDATE: Soția actorului Toni Grecu a corectat pentru Libertatea informația publicată de surse de gandul.info, precizând că acesta, deși are o formă cu simptome serioase de COVID-19, nu a fost internat la terapie intensivă, ci într-un salon obișnui de spital obișnuit unde este monitorizat și tratat. 

Este internat de 5 zile la Spitalul ”Matei Balș. Este pe salon și primește tratamentul corespunzător. Nu a fost niciun moment internat la Terapie Intensivă. A avut simptome, dar după o săptămână au devenit mai serioase. Am decis atunci să meargă la spital, a fost internat pentru monitorizare și tratament. Acum se află într-o stare ameliorată față de cea din momentul internării. Evoluează spre bine”, a precizat Cristina Grecu pentru Libertatea.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Îndrăgitul comediant Toni Grecu, unul dintre fondatorii Divertis, a fost spitalizat la secția de terapia intensivă a Institutului Matei Balș din Capitală, la patru zile după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, au declarat surse medicale pentru gandul.info.

Starea  sa este îngrijorătoare, mai spun sursele, fără a oferi detalii despre eventuale comorbidități ale artistului în vârstă de 61 de ani.  

Într-un video recent pentru Aleph News, Toni Grecu glumea pe seama pandemiei într-un filmuleț de un umor genial:  

„Covidul ăsta mi-a schimbat viaţa, iar distanţarea socială m-a terminat. Pur si simplu nu mai e nimic ca înainte. Unde te duci si unde te întorci auzi doar de distanţare socială care mi-a intrat până şi în pat. 

Acuma eu cu soţia dormim la distanță socială. Avem un paravan de plexiglas între noi, cum e la Mega Image sau la bancă. Eu l-am montat. Înalt de un metru si lung de doi, pe mijlocul patului. Pe la jumătate am făcut o gaura rotunda. Glory hole, mă-nţelegeţi. Ca la Canadieni. Că na, totuşi suntem căsătoriţi, suntem oameni. Plăcerea sexuală e divină, vorba sfântului părinte. Când nu avem nevoie o înfund cu cearşaful sa nu mă tragă curentul. Deci, respect tot ce trebuie. 

Referitor la telemuncă. Eu plec in fiecare dimineaţa de acasă din reflex. Mă duc in parcare, iau maşina si mă duc la muncă. Partea proasta este ca eu nu sunt angajat nicaieri. Mă plimb prin oraş, mă uit la cladirile de birouri care-s goale acuma si îmi imaginez ce frumos era când erau pline de viaţă, cu oameni frumos îmbrăcaţi, bărbaţii cu cravate şi femeile cu tocuri, intrând veseli dimineaţa si ieşind trişti seara. Nu mai ai tu o şuetă, un chiul,o glumă, o harţuire, un teambuilding alcoolic la Sinaia ( petrecere) din care sa vii mort. Toate s-au dus. Acum e telemuncă. Până şi menajera mea face curat de la distanţă. Clean-remote”.



 

Toni Grecu, fondator al grupului Divertis, s-a născut la 10 decembrie 1959, la Iaşi. A absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi, acolo unde a înfiinţat Grupul umoristic Divertis în anul 1981, împreună cu Florin Constantin şi Doru Antonesi. În 1986, în grup au intrat Ioan Gyuri Pascu, Cătălin Mireuţă şi Ioan T. Morar. 

A susţinut cu Divertis mai multe turnee prin ţară în cadrul unor manifestări studenţeşti precum "Galele Amfiteatru", "Cenaclul Moldavia", "Serbările Mării" sau "Serbările Zăpezii". În 1983 a câştigat premiul întâi la Festivalul Naţional de Umor Studenţesc, atât individual, la secţiunea monolog, cât şi cu Divertis, potrivit www.tnb.ro. 
 
În 1988, alături de Doru Antonesi, a scris texul pentru one man show-ul "Astă seară stau Acasă", pus în scenă de Silviu Purcărete şi jucat de Ştefan Iordache la Teatrul Mic. 
 
După 1990, Toni Grecu s-a dedicat exclusiv activităţii artistice, atât pe scenă cât şi la televizor. A început colaborarea cu TVR, Pro TV şi Antena 1, în calitate de prezentator şi scenarist, realizând emisiuni precum "Divertis Park", "Piaţa Divertis", "Divertis Mall" şi "Animat Planet". 
 
Alături de Divertis a jucat în peste 1.000 de spectacole şi în sute de emisiuni TV, obţinând adevărate recorduri de audienţă. 
 
În 2008, după 27 de ani de umor politic şi social care a marcat generaţii întregi, Toni Grecu a hotărât să se retragă din grup, cedând colegilor dreptul de folosinţă a numelui Divertis şi a continuat seria de emisiuni TV într-o formulă nouă, cu proiectul "Serviciul Român de Comedie" la Pro TV pentru încă cinci ani. A realizat, apoi news comedy show-ul "Superjurnal" la Digi24, pentru două sezoane în 2015. 
 
A scris împreună cu Adrian Onciu scenariul comediei "S-a furat mireasa", în 2012, şi a realizat sitcom-ul "Spitalul de Demenţă" în perioada (2012-2013), pentru Pro TV. 
 
Din 2016 începe să lucreze ca scenarist şi realizator la proiecte de comedie pentru mediul online, iar în februarie 2019 este invitat al Conferinţelor Teatrului Naţional Bucureşti unde susţine conferinţa cu tema "Să fim veseli ca să nu fim trişti". 
 
Toni Grecu a primit Premiul UNITER, în 2010, la categoria spectacol de divertisment. 

(surse: gandul.info, mediafa.ro, agerpres.ro) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.